🥒🥦 De unde cumperi murături asortate super bune dacă stai în Bucureşti?

Că tot vine sezonul murăturilor şi pentru că ştiu sigur că voi, ăştia de prin cartierele dormitor ale Bucureştiului, n-aţi pus nimic la borcan şi o aşteptaţi pe mama / soacra/ mătuşă/ bunica să facă magia… zic să vă dau nişte ponturi cât să nu treacă iarna fără să mâncaţi nişte murături asortate super bune.

🥒🥦 La GeorgeștiFacebook | Website

Cu o tradiție de peste 20 de ani în cultivarea legumelor și în realizarea propriilor rețete de murături asortate, de zacuscă și nu numai, Georgeștii se dedică păstrării tradițiilor românești la borcan, cu legume și rețete românești. Legumele sunt cultivate cu grijă în sere proprii și secretele din bucătarie aduc în casa dumneavoastră gustul de altădată, pe care ni-l amintim cu melancolie din gospodăria bunicii.

Livrarea se face personal, doar în București și împrejurimi. Poți comanda:

 • gogoșari și castraveți în oțet sau în saramură,
 • zacuscă,
 • hrean mângâiat de sfeclă roșie,
 • tradiționalele gogonele,
 • varza murată,
 • foi de viță pentru sarmale,
 • zarzavat de ciorbă bun în cămara de provizii pentru iarnă,
 • bulion de roșii sau de ardei și muuuulte altele.

🥒🥦 Cămara lui ManoleFacebook

Tot din iubire pentru gustul mâncărurilor de altădată a pornit şi această mică afacere.

Pe lângă murăturile asortate (care sunt demenţiale), încercaţi şi zacusca de vinete ca la mama acasă, dar şi pe cea de peşte care este ge-ni-a-lă.


🥒🥦 Sera cu AromeFacebook | Website în lucru

Sera cu Arome produce murături şi plante aromatice de aproape 20 de ani. Natura are gusturi bune, iar ei nu fac altceva decât să le folosească, din plin, în toate produsele lor.

Anul acesta lansează şi o ofertă (discount de 10% + un borcan de hrean sau de ardei iute cadou) pentru comenzile de murături făcute şi plătite în avans. Aceste comenzi vor avea prioritate în organizarea livrărilor. Detalii aici.


🥒🥦 Legume FericiteFacebook

Pe cei de la Legume Fericite îi găseşti de obicei în Piaţa Domenii (Taraba 61-62-Mihaela din Băleni), sector 1, dar poţi comanda şi pe profilul lor de Facebook.


🥒🥦 PicklesFacebook | Telefon: 0754 801 074

Pe Strada Vasile Lascăr, la numărul 21, se întâmplă o nebunie. Lăsând la o parte murăturile, e musai să încerci kimchi-ul din coajă de pepene roşu, muştarul şi ketchup-ul de mure. Aham, de mure.

Minunăţiile sunt făcute de Alexandra Blas. Mănânci și totul dispare în jur. Nu mă crezi? Vorbim după ce le guști. Și dacă tot ajungi la Pickles, poți trece și pe la Acum. By CIOBZ pentru câteva castroane. Sau pentru orișice alt CIOBZ.


🥒🥦 Legume proaspete cu livrareFacebook

Producători de legume în mod tradiţional, fără chimicale, doar cu îngrăşământ natural. Legumele sunt culese în ziua livrării pentru a garanta prospeţimea.

Poţi găsi pe pagina lor murături în oţet, în borcane de 720gr: castraveţi iuţi, legume asortate, gogoşari roşii, gogoşari galbeni iuţi, gogoşari asortaţi – roşii şi galbeni. Murăturile sunt aromatizate cu boabe de muştar, piper roşu, negru, verde şi ienibahar.


Dacă vă place să scotociţi pieţele după cele mai bune murături asortate, atunci începeţi cu Piaţa Moghioroş, Domenii, Obor sau Sudului şi daţi-mi şi mie de veste dacă aţi mai găsit vreo variantă pentru outsourcing-ul murăturilor.

Share

4 comentarii la „🥒🥦 De unde cumperi murături asortate super bune dacă stai în Bucureşti?”

   1. Am încercat și eu murăturile asortate în saramură de la La Georgești. Sunt bune, dar parcă tot mai bune sunt cele făcute de părinții mei. Deh, gusturile copilăriei! Am încercat și legumele lor, dar fiind noiembrie, sunt cam fără gust (cumva de așteptat!). O să mai încerc anul viitor, când e sezonul lor. Îmi doresc să găsesc producători locali în preajma Bucureștiului sau care livrează în București, ca să mă pot aproviziona cu legume, verdețuri, brânzeturi sau carne din surse sigure. De curând am citit Dilema Omnivorului de Michael Pollan și îmi doresc chiar să pot vizita culturile sau fermele, să pot pune întrebări, să aflu și eu cum este crescută sursa mea de hrană. Dacă ai cumva sugestii de astfel de producători locali, le aștept cu drag!

Lasă un răspuns