10 newslettere românești la care vrei să fii abonat

Ați zice că newsletterul nu mai e ce-a fost dar m-am înarmat cu date ca să vă contrazic. Până ajungem să povestim despre newsletterele românești, fiți un pic atenți aici:

  • newsletterul este al treilea cel mai popular canal de distribuție, dupa rețelele de socializare (91%) și site-ului sau blogului companiei (89%).
  • 293,6 miliarde de e-mailuri au fost trimise și primite în fiecare zi în 2019 si se estimează că această cifră va crește la peste 347,3 miliarde de e-mailuri zilnice în 2022 (Statista, 2020).
  • 73% dintre mileniali preferă să primească comunicările de la companii prin e-mail.
  • 99% dintre noi își verifică e-mailul în fiecare zi.
  • în medie, un abonat la newslettere primește 13 e-mailuri comerciale pe zi.

Și dacă tot suntem cu toții în mijlocul acestei discuții despre fake news, surse de informare, etică, jurnalism curat, fapte „alternative” și structuri paralele, zic să vă prezint și lista de newslettere românești la care e musai să fii abonat. Sunt convinsă că mai sunt și altele așa că aștept și propunerile voastre.

Lista newsletterelor românești cu care îmi încep diminețile:

DoR Concentrat – 15 minute cu care să-ți începi ziua

Concentrat este esența DoR într-un newsletter matinal. Îți spune ce-ar trebui să știi despre ieri ca să nu ieși în lume stingher, primești recomandări neașteptate, pe care să vrei să le împărtășești, spun și ilustrează povești despre oameni ca tine sau ca cei pe care (încă) nu-i înțelegi. N-ar fi rău nici să susții redactia pentru a face în continuare „jurnalism care îți dă curaj să faci schimbări în viața și comunitatea ta”.


Civilization | Victor Kapra – Filosofii relaxate despre hi-tech și omenire

Recent lansat dar foarte divers structurat. O fereastră întreagă către lume.


MONDAY MEMO | Mona Dîrțu

MONDAY MEMO e un distilat de informație pentru oameni ocupați; îl vei găsi în Inbox în fiecare luni dimineață. Și n-o să-ți pară rău.


Biz Good News | Revista Biz – newsletterul cu știri pozitive

Biz Good News adună zilnic știrile care ne fac să privim cu optimism lumea. Sunt despre oameni, companii și organizații care au reușite, fac lucruri bune, ajută în business, societate sau cultură.


VAST&CURIOUS | Andreea Roșca

Acest newsletter este un distilat al celor mai interesante lucruri pe care Andreea le găsește și al propriei ei munci. Intenția lui este de a aduce idei și perspective diferite și teme de reflecție. Despre cum să fim mai buni și cu un pas în fața mulțimii, în viață și în business. 


Social Lemons – Food for Your Email | Silvia Ursu


Superscrierile Lunii | Fundația Friends For Friends

Newsletterul ajunge la tine pe fiecare dată de 8 a lunii, cu 8 recomandări jurnalistice și este susținut de BRD – Groupe Societe Generale, FAN Courier și Kaufland.


Mirela Petre | Suplimentu’ Creativ

Suplimentu’ Creativ e newsletterul cu recomandări culturale pe care-l primești o miercuri da, o miercuri nu. Cărți, teatru, expoziții, filme, documentare, pictură, fotografie, muzică, ilustrație, podcasturi, articole, videoclipuri, rețete, reclame și tot așa. Șase subiecte mari, plus niște bonusuri. Online și offline, local și internațional. Fără patroni și sponsori, fără interese comerciale ascunse, așa că donațiile voastre ajută – vezi aici.


Cronica Știrilor Pozitive | Cronica.ro


F O M O . | Cristian Manafu

Pentru cei ocupaţi, care nu ţin pasul cu noutăţile, există acum F O M O . Newsletter, buletinul informativ lunar, gândit ca o revistă de social media.  Îl recomand tuturor celor care lucrează în marketing, relaţii publice, advertising şi social media. 


Bonus

Dacă vă place mai mult să vă luați informațiile din feed-urile de social media, puteți da un follow lui Orlado Nicoara, Marius Comper sau Paul Alexandru. Cel din urmă face și un newsletter cu știri pozitive pe care îl trimite lunea abonaților de pe WhatsApp. Dacă adaugi 0775 153 020 la Contacte și trimiți mesajul START, îl poți primi și tu.

Să nu-i uiți nici pe cei de la Dilema Veche, Contributors, Inclusiv, Recorder, G4Media, News.ro, Scoala9, Casa Jurnalistului sau Buletin.de.

Informare plăcută, inspirată și cât mai aproape de realitate vă doresc!

Share

Un comentariu la „10 newslettere românești la care vrei să fii abonat”

Lasă un răspuns