100 locuri de vizitat „în jurul” Bucureștiului (I)

Simţi cum te cuprinde dorul de ducă, nu-i aşa? E greu cu pandemia, e greu cu lucratul de acasă, e greu cu ăştia mici mereu în picioarele tale… parcă ai trage o tură în jurul Bucureştiului. Dar unde?! Hai să te salvez!

Am adunat aici primele 34 de locuri din jurul Bucureștiului, unde să poţi fugi când orașul te sufocă. Urmează înca două articole din această serie. Găsești linkurile la finalul articolului.

O statistică, publicată de către Eurostat, zice că 54% dintre români nu și-au permis în 2019 să își cumpere o vacanță. România stă cel mai rău din Uniunea Europeană la acest capitol. Apăi… dacă nu merge cu vacanţa, de-o tura pe lângă București eu zic că ne descurcam. Purcedem?

  1. Ferma Dacilor – satul Tohani, comuna Gura Vadului, judetul Prahova. Este paradisul iubitorilor de cărnuri și recunoscută pentru grătarele lui Hădean. Nici drumul scenic prin podgorii nu e de ici de colo.
  2. Casa Brădet – Bradet, Jud. Covasna. Mergi la Întorsura Buzăului pentru mâncare, modul de servire si peisaj.
  3. Cabana Harțagu – la 5 km de barajul Siriu, în județul Buzău. Super mâncare (ciorbița lor actriță cu zeamă de varză e o minune), liniște, camere cu mobilier pictat.
  4. Casa Timiș – sat Chițorani, comuna Bucov, județul Prahova. Casa Timiș a devenit una dintre destinațiile preferate ale celor care-și doresc o escapadă din oraș. Vă așteaptă cu preparate culinare deosebite, vinuri alese și amintiri ce așteaptă să se nască.
  5. Conacul Manasia – Cu rădăcini la început de secol XVII, Domeniul Manasia așteaptă să fie redescoperit, la doar 50 de kilometri de București, în localitatea omonimă.
  6. Conacul Bellu Urlați – La 86 de km de București veți găsi un loc cu peisaje foarte frumoase, o bijuterie arhitecturală și vinuri alese.
  7. Conacul Grigorescu – Conacul este localizat la intrarea văii râului Buzău, în apropierea regiunii viticole Dealu Mare și Vulcanii Noroioși.
  8. Domeniul Greaca – Un loc elegant şi special, la doar 45 de minute de Bucureşti. Resortul include un conac cu arhitectură neoromaneasca, un restaurant cu bucătărie românească şi mediteraneană, o cramă şi două piscine exterioare.
  9. Ograda din Valea Badenilor – la vreo 150 de km de Bucureşti, în Argeş, pe Valea Badenilor vei găsi o căsuţă autentic românească, o curte perfectă pentru relaxare şi viaţa tihnită de la ţară.
  10. Laguna Verde – în Balotesti. Merită deplasarea fie şi numai pentru măduva coaptă la cuptor pe care o fac. Nu rata preparatele din peste şi îngheţată de colivă.
  11. Moşia Corbeanca –  Situat pe malul lacului Corbeanca, Moșia Corbeanca este un spatiu de evenimente și experiențe outdoor cu mancare bună, oameni faini și un vibe mișto.
  12. Taverna Gruiu – La 30 de kilometri de București, pe șoseaua ce duce spre Oltenița, se află satul Gruiu. Aici găsești un meniu doldora de specialități și un cadru natural care îți va întări sentimentul că ai ajuns într-o oază de relaxare și de bucurii.
  13. Pensiunea Nicos – la Cheia (puţin cam departe dar merită deplasarea) Vă va cuceri prin atmosfera plăcută şi prin mâncărurile preparate în bucătăria proprie.
  14. Casa Vlasia – E aşa de lângă Bucureşti, că ar putea fi în Bucureşti. Aici găseşti aer curat, mâncare bună şi relaxare într-un peisaj de poveste, cu viţă de vie, păduri şi soare.
  15. Satul Banului Guesthouse – la 99 km de Bucureşti veţi găsi un proiect pentru viaţa din Off-line. Veţi descoperi o parte din atmosfera satului şi căldura specifică odăilor ţărăneşti din Satul Banului.
  16. Athanor. La coupteur. – Athanor e un bistro local, în Gurbănești, care gătește mâncare la cuptorul pe lemne sau afumătoare, din ingrediente de la producători locali sau din grădină. Am mai scris despre el aici.
  17. Palatul Stirbey Buftea – aici se intră doar dacă vei sta şi la resturant, deci „win-win situation”.
  18. Accacia Village – foarte aproape de Bucureşti, dar totuşi bine izolat. Linişte şi pace şi verde. Cazare în bugalow-uri cu prispă, păuni care umblă liberi şi mâncare gătită din ferma lor.
  19. Domeniul Goleşti – locul în care se ascund mii de povești și unde istoria a fost reînviată.
  20. Rural – liber la tihnă – la 35 km de Bucureşti, în satul Sitaru, comuna Gradistea, loc de linişte şi pace, curte 2500 mp, livadă, casă veche. Nu se mănâncă, dar sunt opţiuni pentru a comanda din zonă. Din spatele curţii începe situl Natură 2000 Gradistea Caldarusani Dridu.
  21. Gradina Vlahiia – la Snagov Sat vei găsi un loc desprins dintr-o poveste: un mic heleşteu cu nuferi, o bisericuţă şi căsuţe din lemn, câteva animăluţe, loc de joacă pentru copii, mult verde şi mâncare bună. Restaurantul şi pizzeria sunt deschise publicului întreaga săptămână.
  22. Conacul AmbientLive vintage. Love luxury. Locul în care se trăiesc experienţe de cinci stele-la 12 km de Braşov.
  23. Conacul Dintre Vii – Natură neatinsă, mâncare sănătoasă, relaxare boierească, instruire plăcută.
  24. Conacul Maldăr – Domeniul, aşezat lîngă Horezu, la poalele Magurei Slătioara din Maldaresti, deschide oaspeţilor săi porţile unei cule autentice, în care fiecare detaliu te îmbie să retrăieşti povestea vechilor boieri ai Olteniei.
  25. Moara de hârtie – Şi în toamna aceasta, în fiecare sâmbătă și duminică, sunteți așteptați la Comana, la Moara de hârtie și Satul meșteșugurilor! Haideți la o #super – incursiune printre meșteșugurile cărții și meșteșugurile tradiționale românești!
  26. Atra Doftana – Aflată la doar 90 minute de Bucureşti, între munţii împăduriţi, pe malul lacului Paltinu, Atra este locul unde te deconectezi de rutina zilnică şi te relaxezi cu adevărat.
  27. Ferma Cocoşu’ Roşu – Ferma îţi propune să te aducă aproape de natură şi atmosfera satului românesc. De la cântatul cocoşilor, mulsul vacilor, adăpatul oilor, hrănirea purceilor, prepararea caşului dulce, vei putea cunoaşte îndeaproape orânduirea gospodăriei în satul Ghionea, Comuna Ulmi, jud. Giurgiu.
  28. Forest Retreat & Spa – Situat în mijlocul naturii, în sudul judeţului Vâlcea, complexul turistic Forest Retreat & Spa vă invită la relaxare, reechilibrare şi regăsirea stării de bine.
  29. Cottage Poe – Amplasată la poalele munţilor Făgăraş, în comuna Poienarii de Muscel, această oază de linişte şi de verdeaţă îţi oferă o experienţă arhaică extraordinară.
  30. Tărâmul Zmeilor – În Săftica este un loc unde vă puteţi antrena – indiferent de condiţiile meteo, cu cai dresaţi şi ascultători şi doi instructori minunaţi: Mădălina şi Vlad.
  31. Edenland Park – cel mai mare parc de aventură din România, la doar 20 de minute de Bucureşti, la Balotesti.
  32. Ferma Club 5* – În Moroeni, Dâmbovița, veți regăsi delicii culinare preparate din ingrediente fără bazaconii, o zonă de răsfăț, multe elemente de joacă pentru copii, aer curat și o mulțime de drumeții montane.
  33. Conacul Serghiescu – La 35 km de Bucureşti, în mijlocul unui vast parc verde, un conac autentic de început de secol XIX te aşteaptă să-i descoperi povestea şi să te răsfeţi în curţile boiereşti şi camerele ce îmbină parfumul de odinioară şi confortul modern. Conacul se închiriază doar pentru evenimente, integral.
  34. Palatul Mogoşoaia – În prezent, Palatul Mogoșoaia adăpostește Muzeul de Artă Brâncovenească și este un important punct de atracție turistică.

Voi ce locuri mişto cunoaşteţi în jurul Bucureştiului, cât mai apropiate de natură, unde se poate mânca bine, unde să-ţi şi poată tihni şederea, de unde te întorci cu măcar un dram de stare mai bună? Că e conac, restaurant, cetate, castel, buncăr, vilă, casă de oaspeţi, ogradă, prispă, hambar, nu contează, tihnă să fie. Şi mâncare bună.

Click pentru a vedea următoarele articole din serie: 100 locuri de vizitat „în jurul” Bucureștiului (II) şi 100 locuri de vizitat „în jurul” Bucureștiului (III).

Share

3 comentarii la „100 locuri de vizitat „în jurul” Bucureștiului (I)”

  1. Pingback: 100 locuri de vizitat "în jurul" Bucureștiului (II) • CITADINA

  2. Pingback: 100 locuri de vizitat "în jurul" Bucureștiului (III) • CITADINA

  3. Laguna verde ar trebui scos de pe lista. Plin de aroganti si fumuri. Mancarea nu e cine stie ce, iar ospatarii de acolo sunt scarbiti de viata si au o atitudine beligeranta. Parca ti se face un favor ca mananci acolo. A ramas doar numele care nu inteleg de ce mai are rezonanta. Esti tratat cu dispret si lipsa de interes. Dar romanilor le place genul asta de fita si poate de aceea inca mai are succes.

Lasă un răspuns