100 locuri de vizitat „în jurul” Bucureștiului (II)

Dacă vremea de afară nu ţi-a alungat dorul de ducă, să ştii că eu rămân pe baricade pentru inspiraţie. Hai la o tură în jurul Bucureştiului. Ştiu şi unde!

Am adunat mai jos următoarelele 33 de locuri din jurul Bucureștiului, unde să poţi fugi când orașul te sufocă. Mai sunt înca două articole din această serie. Găsești linkurile la finalul articolului.

  1. La Lavandă – un loc chic, cu mâncare delicioasă. E’n Cornu, lângă Campina, în centru la troiţă. Adu’ţi şi prietenii să gustați vita Wellington, salata de spanac cu nuci, semințe de in și cremă mascarpone, sau pachețelele LaLavanda.
  2. Hanul din Meri – situată în nordul judeţului Dâmboviţa, pensiunea este aşezată pe malul stâng al Ialomiţei, într-o zonă deluroasă liniştită, înconjurată de o frumoasă livadă de meri.
  3. Parcuri de aventurăEdenLand, Comana, Extreme Park Cernica, Aventura Parc Herăstrău, Terra Park Militari, Dino Parc, Escapada.
  4. Artha Park – La doar 30 de km nord de Bucureşti, la intrarea în Snagov Sat, pe malul lacului, în vecinătatea pădurii, între nuferi şi trandafiri vei găsi Artha Park – o locaţie multifuncţionala în perfectă armonie cu natura.
  5. Valea Iazurilor – situat la 24 de km de Bucureşti, pe malul lacurilor Mostistea. Restaurantului rustic în formă de vapor, aleile împrejmuite cu pomi şi flori, bălţile pline cu peşti, piscina modernă cu plajă de nisip şi peisajul mirific sunt câteva dintre atracţiile oferite. 
  6. La Tzara – Numai La Tzara te poți juca în voie cu ponei cuminți, caluți prietenoși, iepurași pufoși, purceluși jucauși, viteluși drăgălași, lama curioasă, gâște si bibilici gălăgioase, pe pajistea verde, la aerul curat de La Tzara !
  7. Ferma de sub Penteleu – îți aduce hrană curată și te așteaptă să descoperi valorile traiului natural la poalele Penteleului, pe Valea Bâscii Mari unde creștem animale, cultivăm pământul și-ngrijim livezi așa cum o făceau străbunii noștri. Curat, cu dragoste și respect față de natură.
  8. Căsuța Din Poiana – se află în localitatea Poiana din judeţul Vâlcea, oferind o terasă şi vedere la grădină. O găsiţi la 40 km de Călimăneşti.
  9. Pensiunea Lacul Zânelor – situată la o altitudine de 820m., la 2 km. de  localitatea Plaiu Nucului, Comuna Lopătari și la aproximativ 500 m de  Lacul  Mocearu.
  10. La Arțar – o locație de evenimente în aer liber în Comuna Conțești, sat Călugăreni, Dâmbovița. Spațiul de peste 6.000 mp poate lua orice formă, pentru orice tip de eveniment oricât de simplu sau oricât de sofisticat.
  11. Gradinile Jolie – un loc feeric pentru evenimente private, la umbră şi răcoarea sălciilor, pe malul lacului Snagov.
  12. Phoenix Cernica – situat pe malul lacului Cernica, la doar 15 km în afara Bucureştiului. Conceput ca un remediu la viaţa agitată şi stresantă a oraşului, locaţia este perfectă pentru o evadare din zgomotul şi traficul care îţi inundă viaţa constant.
  13. Casa Zmeura – construită la 1892, revitalizată 126 ani mai târziu – este situată în Vălenii de Munte, Prahova la 17 km de Slănic. Oaspeții de la Casa Zmeura se pot bucura de drumeții și de ciclism în apropiere sau se pot relaxa în grădină.
  14. Crama Seciu – situată aproape de cota 400 “la cumpăna de dealuri” impresionează prin poziţia ei pitorească, înconjurată de vii nobile, de unde privirea pătrunde până în orizonturile cele îndepărtate ale “Vaii Teleajenului” şi Masivului Caraiman.
  15. SalinePrahova, Ocnele Mari, Praid.
  16. Vinalia | Conacul din Ceptura – se află în Ceptura de Jos, în județul Prahova, la 25 km de Ploiești. Primul lucru care te impresionează când ajungi este arhitectura neo-romaneasca, cu interioare eclectic minimaliste.
  17. Popas Rustic Diana – este un restaurant cu specific românesc situat în Belciugatele, Călărași (20km de la ieșirea Cora Pantelimon – DN3). Aici poţi savura mâncărurile tradiţionale româneşti şi specialităţile casei: borşul de peste acrit cu borş natural (obţinut din tărâţe de grâu) şi saramură de crap.
  18. Sunrise Glamping Retreat – cazare de lux… la cort, în Galesu, Curtea de Argeș.
  19. Dor de suflet – O casă tradiţional musceleana, veche, din anul 1905 reabilitată să corespundă nevoilor actuale amplasată pe deal în mijlocul unei fâneţe de 4500 mp, vă invită să vă bucuraţi de linişte, aer curat şi intimitate în Arges, la Dâmbovicioara.
  20. Green Camp – Adventure glamping – Alături de ei te poţi bucura de experienţe unice de aventură: rafting pe Buzău, tură de caiace pe lacul Siriu sau drumeţii montane ghidate.
  21. Valea Cu Peşti – are un amplasament de excepţie, într-o zonă în care pe un arc de cerc de 270 grade, oferă turiştilor o privelişte minunată asupra Lacului Vidraru şi a Munţilor Făgăraş.
  22. Wegloo – îţi oferă posibilitatea să intri în armonie cu natura în timp ce te bucuri de o experienţă de lux. Petrece un sejur magic dormind sub cerul infinit, în propriul tău igloo. Este escapada romantică perfectă!
  23. Rezervaţia de zimbri de la Bucşani – Zimbrăria Neagra din cadrul Ocolului Silvic Bucşani, în judeţul Dâmboviţa, este situată la mai puţin de 100 de kilometri de Bucureşti şi la 30 de kilometri de Târgovişte.
  24. Palatul Brâncovenesc din Potlogi – În 1698, Constantin Brâncoveanu a ridicat, din temelii, o curte domnească la Potlogi, în centrul căreia se afla palatul. Curtea de la Potlogi, pe care domnul o ridică la statutul de curte domnească dinastică, a fost zidită pentru Constantin, fiul cel mare și prezumtivul moștenitor al tronului țării. 
  25. Centrul Ecvestru Husar Slanic Prahova – veţi colinda dealurile din jurul staţiunii Slănic Prahova călăre, pe trasee atent alese, ce au ca ţintă finală atracţiile turistice ale zonei.
  26. Wolkendorf Hotel – La Wolkenforf Bio Hotel & Spa, situat în apropiere de Brașov, în localitatea Vulcan, scopul este întotdeauna același: un client fericit și răsfățat.
  27. Curtea Domnească din Târgoviște – e musai să ajungi aici. Şi dacă tot ajungi, da o tură şi pe la Grădina Zoo.
  28. Potcoava Mountain Hideaway – Potcoava este despre a trăi frumos, în tihnă, în apropierea pădurii, în compania cailor.
  29. Podgoria Dealu Mare – este la aproximativ 80km de București și puteți vizita și superbul Conac Bellu. Apoi puteți continua cu degustări de vin la crame. Aici găsiți o hartă cu cramele din zonă.
  30. Cramele Rotenberg – hai în vizită la Crama Rotenberg, din Ceptura, Dealu Mare, să descoperi cum se fac vinurile artizanale și să ne deguști Merlotul, cel mai bun din România.
  31. Restaurant Casa Pustnicu – liniștea pădurii Pustnicu din Brănești și calmul lacului pe malul căruia este amplasat fac din restaurantul Casa Pustnicu o locație ideala pentru o escapadă în natură.
  32. Palatul Ghica-Blaremberg – Adânc ascuns în desimea unei frânturi de codru al Vlăsiei se află palatul de la Căciulaţi, judeţul Ilfov, al lui Alexandru Dimitrie Ghica.
  33. Conacul Udriște Năsturel – la doar 30 de km de Bucureşti, în satul Herești din judeţul Giurgiu. Pentru vânătorii ocazionali de comori arhitecturale pierdute, merită o vizită de weekend. Doar să nu vă întoarceţi întristaţi…

Voi ce locuri mişto cunoaşteţi în jurul Bucureştiului? Că e conac, restaurant, cetate, castel, buncăr, vilă, casă de oaspeţi, ogradă, prispă, hambar, nu contează, tihnă să fie. Şi mâncare bună.

Click pentru a vedea următoarele articole din serie: 100 locuri de vizitat „în jurul” Bucureștiului (I) şi 100 locuri de vizitat „în jurul” Bucureștiului (III).

Dacă ţi-a fost de ajutor acest articol, dă-mi un like, un follow sau abonează-te la newsletter.

Share

2 comentarii la „100 locuri de vizitat „în jurul” Bucureștiului (II)”

  1. Pingback: 100 locuri de vizitat "în jurul" Bucureștiului (I) • CITADINA

  2. Pingback: 100 locuri de vizitat "în jurul" Bucureștiului (III) • CITADINA

Lasă un răspuns