Simţi cum te cuprinde dorul de ducă, nu-i aşa? E greu cu pandemia, e greu cu lucratul de acasă, e greu cu ăştia mici mereu în picioarele tale… parcă ai trage o tură în jurul Bucureştiului. Dar unde?! Hai să te salvez!
Am adunat aici alte 33 de locuri din jurul Bucureștiului, unde să poţi fugi când orașul te sufocă. Mai sunt înca două articole din această serie. Găsești linkurile la finalul articolului.
- Castelnor (Păltiniș) – Passport to Comfort. Ai la dispoziție 28 de camere, fiecare cu un design aparte.
- Conacul Törzburg (Bran) – Loc plin de căldură, mobila de conac, camere mari, culori pastelate și staff prietenos.
- Cuibul de la Mare (Corbu) – pensiunea nu se încadrează în tiparul clasic și nici nu te așteaptă cu o recepție sau o sală de mese. În schimb, vei fi întâmpinat de gazde primitoare.
- Hanul Vatra (Vâlcea) – Frumusețea locului este dată de autenticitate și de ingeniozitatea de a lucra cu meșteșugari pricepuți din sat.
- Taschler Haus (Sighișoara) – O casă săsească atent renovată, Taschler Haus te așteaptă cu 10 camere în apropierea atracției principale din Sighișoara, Turnul cu Ceas.
- The Country Hotel (Brașov) – Pensiunea cochetă și primitoare din Hărman are mai mulți ași sub mânecă și nu se rezumă doar la a încânta turiștii prin designul frumos.
- The Pines (Brașov) – Liniile simple, culorile neutre și supremația lemnului din camere te invită să te uiți pe geam și să admiri pădurea de pini sau centrul Brașovului.
- Harmonie (Predeal) – Complexul este compus din 5 vile ecologice din buștean, 3 Case în Copac și Observator, având fiecare un design unic.
- Casa Blanca Olimp / Casa De Mare / Casa Stavros / Hacienda De Mare (Olimp/2 Mai) – Patru locuri superbe și foarte diferite de peisajul de pe litoralul românesc te așteaptă în stațiunea Olimp/2 Mai.
- Raven’s Nest (Alba) – Proprietatea cuprinde case renovate care datează din secolele XVIII și XIX, o grădină și un spațiu tradițional de luat masa în aer liber.
- Nomadia (Tuzla) – Cum să nu te bucuri de mare când ai un combo perfect între priveliște, accente vintage, covoare persane, cort și mâncare bună? Website
- Cuibul de lemn (Râșnov) – Locația amintește de căldura unui culcuș ferit, spațiu personal și siguranță.
- Curtea de Muscel – Curtea noastră este o poartă de intrare în viața Mușcelului, un sat ferit de trafic, într-un decor desprins din desenele unor copii, cu căsuțe și dealuri.
- Căsuța de Hobbit – Căsuța de Hobbit este situată în Poiana jud Vâlcea,in rezervația Parcului National Cozia.
- Căsuța Din Poiana (Vâlcea) – Casa are 1 dormitor și un living spațios, o baie și o bucătărie și poate găzdui 6 persoane.
- Valea Celor Doisprezece – Am creat un sătuc după o poveste superbă, care să ne ajute să ne deconectăm de cotidian, un loc în care toți cei care vin pentru o zi sau pentru o săptămână, să poată visa. Un loc care să ne aducă aminte sau să ne redea vremuri în care fericirea venea din lucruri mici.
- The Cow Shed (Moieciu) – Locuință tradițională și încântătoare la numai 150 m de un pârâu privat și înconjurată de munți.
- Boarder’s Cottage (Sinaia) – Cabană montană recent renovată, cu vedere spectaculoasă la Muntele Baiului. Zona foarte liniștită, la 15 minute de mers pe jos de centrul orașului Sinaia și aproape de telegondolă.
- Valea Vinului Dome – Valea Vinului Dome este o cupolă geodezică situată într-un cadru idilic cu o vedere superbă la Valea Vinului și Munții Rodnei.
- Saint Friday Cottage – Această casă veche de 100 de ani este foarte aproape de pădure, înconjurată de dealuri verzi, livezi și pășuni.
- Căsuța cu Miez – O casă de 10 metri pătrați, din lemn, montată pe o structură robustă din fier în livadă.
- Moon Resort (Bușteni) – Are o putere magică de a te chema aproape, să o descoperi și nu reziști tentației de a-i călca pragul.
- AT Home – Yoga Retreat & Glamping – Este destinația perfectă pentru practicanți de yoga și iubitorii de activități în aer liber. Se potrivesc cu această destinație doar cei care au o atitudine protectivă cu natura.
- Dragonfly Gardens: Urban Glamping – situate în centrul Brașovului, cele patru corturi complet echipate se află într-o oază urbană verde, aproape de pădure și la 5 minute de mers cu mașina de piața principală.
- Casa Varvara – Casa Vechia Varvara, este o cabană pescărească veche de 100 de ani, transformată în 2010 într-o fermecătoare casă de vacanță.
- Casa IDO Pestera – Casa IDO are o vedere panoramică extraordinară atât către Munții Bucegi cât și către Munții Piatra Craiului, fiind localizata in satul Peștera la o altitudine de 1000 de metri.
- Cabana Hartagu – Această locație, ascunsă undeva în munții Buzăului, fără vecini și fără iz commercial, este un loc deosebit, ideal pentru relaxare, drumeții și chiar pentru impresionarea prietenilor sau a partenerilor de afaceri.
- Casa Domestic – Domestic este un loc pe care l-am gândit încă de la început să devină a doua ta casă, într-un cadru rural autentic, în inima Țării Făgărașului.
- Cabana Stana Tarle (Sinaia) – Într-un cadru unic de excepţie al staţiunii Sinaia, la 1600 m altitudine, în intersecția dintre pârtiile de schi “Drum de Vară” și “Târle”, departe de agitaţia urbană, găseşti Cabana „Stâna Târle”.
- Resort Back To Nature – un coplex de patru cabane superbe din lemn rotund, situat în Tohanul Nou, Brașov.
- Vila Negraș – La doar 130km de Bucureşti, este amplasată într-un cadru natural pitoresc.
- Căsuța Boema – O căsuță de poveste la Cheile Râșnoavei.
- Hamace la înălțime – Undeva în natura stâncoasă din comuna Baia de Fier din județul Gorj, este amenajat un traseu de via ferrata cu intrare pe la Peștera Muierilor, iar la capătul acestuia sunt suspendate între stânci, la 200 metri înălțime, mai multe hamace menite să ofere celor dornici de aventură, o experiență inedită și plină de adrenalină.
Voi ce locuri mişto cunoaşteţi în jurul Bucureştiului, cât mai apropiate de natură, unde se poate mânca bine, unde să-ţi şi poată tihni şederea, de unde te întorci cu măcar un dram de stare mai bună? Că e conac, restaurant, cetate, castel, buncăr, vilă, casă de oaspeţi, ogradă, prispă, hambar, nu contează, tihnă să fie. Şi mâncare bună.
Click pentru a vedea următoarele articole din serie: 100 locuri de vizitat „în jurul” Bucureștiului (I) şi 100 locuri de vizitat „în jurul” Bucureștiului (II).
Pingback: 100 locuri de vizitat "în jurul" Bucureștiului (II) • CITADINA
Pingback: 100 locuri de vizitat "în jurul" Bucureștiului (I) • CITADINA