6 bloggeri care m-au ghidat să cumpăr branduri românești

După toată nebunia cu listele de idei de cadouri, mi-am dat seama că doar o mână de bloggeri de pe internet-ul ăsta m-a îndrumat sa cumpăr branduri românești. Imi place să scriu despre ele și sper să le și ajute. M-am întristat când am văzut postarea Biancăi Popp și știu că postări de acest gen vor mai urma dar zic să nu ne dăm bătuți încă.

Așadar, am adunat la un loc oamenii care m-au făcut să descopăr cât de unice, inedite, pline de suflet și surprinzătoare pot fi serviciile și produsele fabricate în România.

LIANA POPA – www.avetisiperoz.ro

Absolventă de Istoria Artelor, om de publicitate, femeie cu blog, mamă de câine, înnebunită după tablouri, soare, povești, cafea și liniște.” – așa se recomandă Liana pe blog dar, în ciuda sensibilității ei, Liana e o forță. O forță care militează pentru iepurii care n-au nevoie de rimel, pentru pași mici dar siguri în direcția sustenabilițății, pentru minimalism și cumpătare. Poți citi pe blogul ei 10 idei de cadouri făurite, cu dragoste, în România sau 6 branduri românești. Pentru cadouri și nu numai.


INA ȚĂRANU-HOFNĂR – www.inoza.ro

Part-time storyteller, part-time entertainer, full time Storytainer. Making the world a better place one story at a time.” – Ina scrie absolut superb, simplu, firesc și cu foarte mult umor și autoironie. Fără înflorituri penibile, fără ipocrizii, fără aroganță. Găsești pe blog-ul ei:


DIANA COSMIN – www.finesociety.ro

Nu cred că oamenii care iubesc frumosul, care resping vulgaritatea și care au nostalgii, tabieturi și preferințe sofisticate sunt atât de puțini pe cât ni se tot repetă. Cred că se află, de fapt, peste tot, dar nu și-au dezvoltat încă reflexul de a se recunoaște unii pe alții.” – și eu tind să fiu de acord cu Diana și îmi place mult cum reușește să facă din orice întâmplare o poveste plină de învățăminte. Pe blogul Dianei puteți găsi 7 branduri românești șic si funcționale, pornite de la o idee ingenioasă sau cele 8 branduri românești pe care le-a purtat intens dar și o mulțime de interviuri cu oameni care mai de care mai fascinanți.


CRISTIAN MANAFU – www.manafu.ro

Cred că sunt puțini cei care nu îl cunosc. Pentru mine, Coollist (Cool Places of Romania – poți contribui și tu cu propuneri fie pe e-mail ori pe hashtag-ul #CoolListRO pe Instagram – Pe Coollist vei găsi cele mai frumoase și mai interesante localuri, cafenele, galerii etc.) și contribuția lui Cristi la dezvoltarea digitalului neaoș au fost de mare ajutor.

Pe blogul lui vei găsi o lista, mai veche, cu 50 de idei de cadouri Made in Romania.


ANCA GHEORGHE – www.blogintandem.ro

„Locul unde ne-am propus și ne-am promis că o să ne povestim gândurile, momentele speciale, temerile, lecțiile de viață, amintirile comune. Tot aici o să facem loc și pentru vise, planuri, inspirații, experimente, povești frumoase de la noi sau de la alții.” Și așa a și făcut Anca. Și îmi e dragă pentru că, deși poate ea a uitat, eu țin minte că a venit personal să îmi aducă o felicitare de Crăciun făcută de ele două. Pe blogul lor vei găsi o serie de articole despre branduri românești:


LAURA IVĂNCIOIU – www.noi3.life

Dacă n-ați descoperit-o încă pe Laura, să știți că mie îmi place, nu pentru că a terminat vreo 6 maratoane, vreo 10 semimaratoane, multe triatloane, ci tocmai pentru că nu o deranjează că iese de fiecare dată pe ultimele locuri.

Laura e un pachet de creativitate, gândire practică, îndârjire și inocență pe care cu greu ți l-ai imagina la cineva cu atâta experiență. Blogul lor este cel care m-a trimis înapoi pe scaunul de la teatru, mi-a făcut cunoștință cu actorii și artiștii, m-a ajutat să realizez că sănătatea e o prioritate și că niciodată nu e prea târziu. E musai să dai o tură prin lista celor 20 de pensiuni pe malul lacurilor, în mijlocul pădurilor sau prin cele 13 localuri în care poți mânca micul dejun în București.


Știu că pe internetul românesc nu e o practică recurentă să îi lauzi pe alții dar mie chiar mi-e drag de oamenii de mai sus și sper că ceea ce ei scriu să ajungă la cât mai multă lume că doar… dar din dar se face Raiul. Articole despre branduri românești mai găsești la Adrianka.ro, CoverStories.ro, Urban.ro sau Doer.ro.

Pe tine cine te inspiră?

Share

4 comentarii la „6 bloggeri care m-au ghidat să cumpăr branduri românești”

  1. Pingback: Idei de cadouri: Accesorii #madeinro • CITADINA

  2. Un like mare penru nota pozitiva pe subiect:) Adesea suntem tentati sa scoatem in evidenta lucrurile care ne supara in loc de cele care ne plac si ne inspira. Si pentru ca finalul articolului fix la inspiratie ne invita, las si eu aici un brand romanesc de haine care ma inspira atat prin produsele create, dar mai ales prin dedicarea si perseverenta Ancai, chiar creatoarea brandului Anca Mazilu Clothes with love❤️ Sper sa o vad cat de curand in topuri, pentru ca merita. Si, bineinteles, alaturi de ea din ce in ce mai multi antreprenori locali de valoare! https://ancamazilu.com/

Lasă un răspuns