Athanor – când de viaţa tihnită te prinde un dor

Florin Cojocariu este “alchimistul” din Gurbăneşti. În timp ce trăgea cortina la CAP Gurbăneşti, a început să construiască un bistro aparte: Athanor. La Coupteur.

Dacă vrei să guşti mâncare de calitate fine-dining într-o comună din Călăraşi unde simplitatea, autenticitatea şi tradiţia culinară clasică se împletesc, atunci Athanor este locul potrivit. Mâncarea este gătită lent, deseori peste noapte la cuptorul pe lemne sau afumătoare iar ingredientele sunt, în cea mai mare parte, locale. 

Dacă pofteşti la supe de pui cum n-ai mai mâncat din copilărie, la o ceafă de vită de 10 kg gătită întreagă timp de 12 ore în cuptor, la o raţă cu mere şi portocale, coaptă lent 7 ore după ce a fost rumenită mai întâi la 250 de grade sau la o pizza făcută într-un minut la cuptorul încins la 350 de grade, nu rata grădina Athanor în această vară.  

 “Mancarea bună ne emoţionează, dincolo de mulţumirea evoluţionistă a prăzii îngurgitate. O mâncare bună e, pur şi simplu, o declaraţie de iubire. Sau, mai bine spus, o dovadă irefutabilă a posibilităţii de a fi iubit: dacă ceva atât de bun există, lumea nu poate fi complet rea.” 

Athanor. La coupteur

 La Athanor nu vii doar pentru mâncarea servită în boluri de ceramică marca Victoria Finala, aici vii să te „restaurezi” după prea mult oraş şi alergătură.  

 Fă o rezervare, mergi şi mâncă, linge-te pe degete şi, dacă tu crezi că merită, du vorba mai departe. Poţi finanţa experimentele şi dezvoltarea bistroului prin contul de Patreon.  

f64.ro
Share

Un comentariu la „Athanor – când de viaţa tihnită te prinde un dor”

  1. Pingback: 100 locuri de vizitat "în jurul" Bucureștiului (I) • CITADINA

Lasă un răspuns