Palatul Elisabeta va putea fi vizitat în perioada 23 iulie – 20 septembrie, a declarat Principesa Sofia, în cadrul unui eveniment dedicat deschiderii palatului pentru public.
Potrivit Casei Regale, Palatul Elisabeta va fi deschis în fiecare săptămână. Zilele pentru vizitare sunt joi, vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 – 13:00 şi 14:00 -17:00. Vizita se face în grupuri mici, iar cei interesaţi se pot prezenta direct la poarta de intrare a palatului, nu au nevoie de rezervare prealabilă. Adresa Palatului Elisabeta este Şoseaua Kiseleff nr. 28, Sector 1 Bucureşti (prin Intrarea Româneşti de lângă Muzeul Satului).

Palatul Elisabeta se află pe un teren situat ca o „insulă” în interiorul Muzeului Satului, în vecinătatea Teatrului de vară din Parcul Herăstrău.
Accesul se face din Șoseaua Kiseleff, prima alee la dreapta în sensul dinspre Arcul de Triumf spre Piața Presei (oficial, adresa poștală este „Șoseaua Pavel D. Kiseleff nr. 28”, deși Palatul se găsește la capătul unei alei private ce pătrunde în Muzeu, numită „Intrarea Românești”). Numărul factorial afișat pe plăcuța fixată pe poarta Palatului este „26-28”.
Accesul se va face pe bază de bilete de intrare – pentru copii, studenţi şi pensionari 20 de lei, iar pentru adulţi – 40 de lei. Sumele rezultate din vânzarea biletelor vor fi folosite de Asociaţia Casa Majestăţii Sale exclusiv pentru proiecte cu caracter social şi de educaţie.
Se pot organiza vizite pentru grupuri speciale scriind un mesaj la relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro cu data, ora şi numărul de participanţi, cu menţiunea dacă se doreşte asigurarea unui ghid exclusiv şi, eventual, dacă prezentarea Palatului Elisabeta trebuie să fie făcută în limbile engleză sau franceză.
Tarifele suplimentare pentru ghid în limba engleză sau franceză sunt 160 de lei/grup, tariful pentru fotografieri profesionale: 1.000 de lei/oră, iar pentru filmare profesională – 2.500 de lei/oră.
Vizitatorii vor avea acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I şi Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestăţii Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură şi Sufrageria Mare.
De asemenea, se vor putea vizita Platforma cu Lei şi grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party şi unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantaţi de personalităţile regale şi şefii de stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

Vor fi expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecţia de costume populare ale Reginei Elena, decoraţii şi ordine regale, Colecţia Regală de Artă Contemporană, portretele regilor şi reginelor României din toate generaţiile, precum şi masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.
Arhitectura Palatului Elisabeta îmbină stilul maur cu cel brâncovenesc, făcându-l unic între palatele Bucureştiului. Tânărul arhitect Corneliu Marcu a reuşit să ridice Palatul în doar un an, pe un teren al Parcului Herăstrău.
Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu desfășoară aici o mare parte din activitățile publice anuale. Evenimente regale au loc, de asemenea, la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și în Trenul Regal.
Sunt regizorul Constantin Dicu,
Am avut onoarea de a-l cunoaște pe Alteța sa Principele Radu încă din anii studenției , apoi am și colaborat împreună la câteva montări de spectacole la Teatrul de Televiziune . Rândurile de față au intenția de a expedia către Alteța sa un scenariu TV. pe care mi-ar face cinste să-l citească și să-și expună o impresie.
Tele fonul meu este 0733970049
buna ziua, sunt persoana cu handicap si as vrea sa stiu daca intrarea mea cu insotitor este gratis, iar a doua intrebare daca se poate vizita palatul cu un carucior.merci!