Ce ar putea învăța bucureștenii de la berlinezi – scurt ghid

Ce ar putea învăța bucureștenii de la berlinezi - Berliner Dom

București – Berlin, Berlin-București două orașe fascinante și pline de locuri superbe. Am petrecut aproape 4 ani în Berlin și m-am reîndrăgostit de fiecare dată când începusem să urăsc… orașul. Nu aș pe nimic spiritul prietenesc al românilor, însă câteva obiceiuri ale berlinezilor sunt bune de preluat. Iată un mic ghid despre ce ar putea învăța bucureștenii de la berlinezi.


Balcoane aranjate

Ce ar putea învăța bucureștenii de la berlinezi - balcoane aranjate

Berlinul este un oraș plin de oameni creativi. Și asta se simte la orice colț – fie că te uiți la cum sunt îmbrăcați oamenii pe stradă, fie că arunci privirea mai sus și observi balcoanele. Apropo, balcoane aranjate creativ ar face Bucureștiul mai viu. Fie niște plante, fie lumini, draperii, tablouri sau chiar statui, un balcon poate fi decorat cu personalitate.


Pauza de prânz de la birou… în lac, gol

Pauza pe malul lacului

Orice berlinez 100% sau adoptat de marele oraș este recunoscător pentru lacurile din Berlin. Iar pauzele de la birou vara sunt petrecute pe malul lacului sau chiar făcând baie. Berlinezii nu se încurcă cu costume de baie… Așadar, să înoți nud în pauza de prânz nu este nimic ieșit din tiparele berlineze.


Sacoșa de pânză

Ce ar putea învăța bucureștenii de la berlinezi - sacosa de panza

Să ne înțelegem. Ecologia și respectul pentru mediu fac parte din meniul zilnic al celor cu suflet berlinez. Nu e nimic rușinos să ai sacoșa de bumbac oricând la tine (chiar și într-o poșetă Chanel) și să pui cumpărăturile pentru a evita plasticul. Probabil 90% dintre femei și bărbați o au la ei. Apropo, dacă cumperi apă în plastic plătești circa 0,25 eurocenți în plus față de preț. Ducând sticla înapoi, poți recupera banii. La fel se întâmplă și cu unele sticle de sticlă.


Cafeaua în propriul recipient

Ce ar putea învăța bucureștenii de la berlinezi - cafeaua in propriul recipient

E cool să bei o cafea pe stradă dimineața în drum spre job, facultate. Ei bine, în Berlin în vara 2021, tot mai multe persoane cumpăra cafea în propriile căni și o savurează pe drum. Și asta este o altă metodă de a face economie, la fel ca și cu sacoșele de pânză. Nemții în general calculează cât economisesc într-un an dacă schimbă un anumit comportament. 


Haine second hand

haine second hand

Pare incredibil dar poți număra pe străzile din Berlin multe persoane care poartă adaptat la vremurile noastre celebrii jeanși Piramid sau treningurile colorate Sergio Tachinni, cunoscute la noi imediat după Revoluție. Magazinele second-hand, piețele de vechituri ascund adevărate comori. Asta ca să nu mai vorbim despre economii (da, berlinezii chiar calculează fiecare euro) și despre refolosirea resurselor.


Info util Berlin: 

Share

Lasă un răspuns