Câte cafenele de specialitate în București… atâtea hărți!

Am găsit la Manafu harta asta: Bucharest Specialty Coffee Shops. E mai veche dar mă bazez pe promisiunea că e încă în curs de actualizare așa că am să o adaug și aici pentru posteritate. Dacă ați descoperit cafenele noi, puteți să îi lăsați un mesaj pe e-mail-ul din pagina de Contact.

Harta este „crowdsourced pe Facebook”, ca să zic așa, și are aproape 70 de recomandări de locuri în care se bea cafea bună în București.


O altă listă cu cafenele de specialitate din Bucuresti, care cuprinde pe lângă cafenele, prăjitorii şi bistro-uri unde se serveşte cafea de specialitate am găsit la Alina (departedecasa.com).


Diverse hărți ale cafelei bune am găsit la Cafeafarazahar.ro, la CafeacuDichis.ro, la Elena Cîrîc şi la TheCafe.ro.


Iar povești frumoase despre cafenele din București și cafea în general am găsit la EuropeanCoffeeTrip.com, Espressoman.ro, Restograf şi la Bucharest.io.

Nu uitati că, în 2018, Bucureștiul a fost declarat capitala cafenelelor în Europa, alături de Londra cu 250 de cafenele la activ și alte câteva state. Conform statisticilor, Bucureștiul are o cafenea cu specific pe  52.000 de locuitori, acest lucru clasând capitala nostră, înaintea Berlinului care are 63.000 de locuitori per cafenea și Conpenhaga, cu 72.000.


Recomandarea CITADINA?

  • Guido – cel mai bun espressor.
  • Fellow One pe Calea Victoriei.
  • F190 (lângă Piata Romana) – au cafea de la deținătorul locului doi din competiția internațională de prăjire.
  • EMOZIA Coffee Manifesto – pe Strada Halelor 17 este un alt spațiu stelar.
  • Dropshot
  • Claro Cafe – Columbia lor prelucrată natural e genială.
Share

Lasă un răspuns