Harta deplastificat – locurile din București unde poți bea apă neîmbuteliata în plastic

harta locuri in care putem bea apa gratuit in bucuresti

Pentru că apa ar trebui să fie gratis și pentru că plasticul e nașpa, 39 de locații din București (momentan) oferă în mod gratuit apa filtrată persoanelor care se prezintă cu propria sticlă reutilizabilă! Harta deplastificat este un proiect Micile Bucurii x Deplastificat x Zece La Rece.

Deplastificat a luat naștere sub tutela Fundaţiei Comunitare Oradea, finanțat prin Bursa Talentelor. Are ca scop principal conștientizarea comunității orădene despre problema poluării cu plastic și îndrumarea acesteia către bune practici, prin ateliere pentru copii și prin Harta Deplastificat.

Harta deplastificat - locurile din Bucuresti unde poti bea apa neimbuteliata in plastic

Harta deplastificat Bucureşti este disponibilă AICI și include locațiile partenere (cafenele şi restaurante), care au fost de acord sa reumple recipientele reutilizabile atât ale clienţilor cât şi ale non-clienţilor cu apă potabilă, în mod gratuit.

Sticker Harta deplastificat - locurile din Bucuresti unde poti bea apa neimbuteliata in plastic

De ce FĂRĂ PLASTIC?

🔴 Aproximativ jumătate din producția totală de plastic este destinată produselor de unică folosință, precum pungi, sticle de apă, paie și diferite alte ambalaje. În medie, o pungă de supermarket are o durată medie de viață de 15 minute.

🔴 Producția plasticului este una dintre principalele cauze ale emisiilor de carbon, care contribuie direct la încălzirea globală.

🔴 Plasticul are o durată de viață extrem de lungă (de la 200 de ani în cazul paielor la 500 de ani în cazul periuțelor de dinți). Spre deosebire de alte materiale, nu este biodegradabil, ci se descompune în microparticule.

Alte hărți inedite alte Bucureștiului găsiți în secțiunea de City Maps.

Share

Lasă un răspuns