Hey, pisi! Hărțuirea stradală se pedepsește prin lege

Dacă vă plănuiți plimbarea de duminică prin centru, aruncați un ochi și pe gardul de la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu, unde stau 10 lucrări făcute de adolescente și adolescenți pe tema hărțuirii stradale.

Alături de cinci artiste multidisciplinare – Elena Bolintiru, Alexandra Băbău, Dana Petre, Gabriela Harabagiu și Ilinca Prisăcariu, adolescenții pasionați de diferite exprimări artistice au explorat istoria lor personală și colectivă cu abuzul.

Plecând de la situații personale și momente din memoria colectivă, fiecare a creat o lucrare originală care trimite la neputința în fața hărțuirii stradale. Ce-a ieșit se vede până pe 21 noiembrie pe gardul Muzeului București – Palatul Șuțu, într-o expoziție outdoor care adună toate lucrările Hei, pisi!

💙  Dacă poveștile de hărțuire stradală te fac să vrei să spui și tu lumii o întâmplare personală, o poți spune anonim aici: https://bit.ly/povesti-hartuire.

🎧 O poți asculta pe regizoarea Ilinca Prisăcariu alături de Simona-Maria Chirciu (cercetătoarea a cărei teză de doctorat stă la baza legii care pedepsește hărțuirea stradală) în podcast-ul Pătratul Roșu, primul podcast de educație sexuală din RO: Cât de gravă e situația hărțuirii stradale în România. Ele îți povestesc de ce e așa complicat să scoatem abuzul ăsta de pe străzile noastre și de ce, totuși, e atât de important să nu ne oprim din a încerca.

📣 Deși există o lege care pedepsește hărțuirea stradală (lege pe care i-o datorăm deputatei independente Oana Bizgan), cele mai multe dintre victime nu depun plângeri împotriva agresorilor. E important să vorbim dechis despre hărțuire și să o reclamăm cât mai des, ca victimele să știe că sunt protejate prin lege, iar autoritățile să răspundă abuzului.

Share

Lasă un răspuns