KOMITI x Illustrators au animat străzile goale

Pornind de la ideea că orașul nu are străzi goale, ci străzi pline de culoare și responsabilitate, acest proiect colorat – KOMITI (numele provine de la ortografia fonetică a cuvântului comitet) a început cu câteva ilustrații, dar s-au alăturat tot mai mulți artiști pentru a aduce optimism și speranță în timpul pandemiei COVID-19.

Proiectul a fost inițiat de Vlad CupșaGabriel AldeaAndrei GiurgiumanAnita JamborMarius MarișVizaknai David și Mihnea Ratte.

Mai mult, ilustrațiile sunt acum disponibile pentru vânzare. Din costul fiecărui obiect achiziționat, KOMITI și Daisler Print House onează 95 de lei (restul fiind costuri de producție și TVA) Asociației Civic Support, fondatorul grupului Facebook Vă ajutăm din Cluj!, care își propune să coordoneze rapid un centru de răspuns pentru persoanele vulnerabile în această perioadă și pentru Asociația Carusel din București care în această perioadă are grijă de persoanele fără adăpost și de cei care își câștigă viața pe stradă.

KOMITI a oferit imaginile orașului gol, iar ilustratorii locali le-au populat cu personaje colorate supradimensionate, care ne oferă recomandarea deja clasică a pandemiei – #staiacasa.

Din câteva ilustrații, albumele au ajuns acum la aproape 50 de fotografii și din ce în ce mai mulți oameni se alătură proiectului și visează la zilele în care vom merge din nou liberi pe strazi.

Iată ilustratorii care au contribuit la proiectul KOMITI x Cluj. Dați un follow pe conturile lor de social media:

Ciora Andreea, Andrea StanPojum EdithLia CucuianuAlexandra FilimonJózsef VassMatei IacobMarius MarișAndra Karina DucaIulia MiteaRue AtelierSmash StudioPaul AlexandruAlina LipotchiȘtefania StefănescuTatiana RozdovanuGabriela NicolaeAndreea IlisaiBianca MocanAna CoroiAnita JamborAlex CioflicăMiklós RitaDiana MarchisGabriela PredaMihai BoldRobert LeonteRoxana OroianMaria Elisabeta CucuSilviu CioraInya ȘerbanGeorgeta CristeaRobert Filip.

Vezi aici toate ilustraţiile din proiectul KOMITI x Cluj.

Iată ilustratorii care au contribuit la proiectul KOMITI x București. Dați un follow pe conturile lor de social media:

Raluca BăraruAdela CalistruOana CuzucRomulus BoicuCamelia PuiulețIonuț CosteaIlinca VăleanuIoana TeodoroiuLidia MacovAnca PrisăcariuMaria ZurbagiuLoreta IsacBianca DumitrașcuRoxana DurdunAxenti DoinaMaria E. G. PaisAlexandra StoianAlexandra IliescuAndreea ClarAndra BadeaOana Poșchină.

Vezi toate ilustratiile din proiectul KOMITI x București.

Atunci când străzile sunt pustii, solidaritatea se vede mai bine.

Share

Lasă un răspuns