Ai fost la Untold, Electric Castle, Neversea, Summerwell … nu-i așa? Nu? Ar trebui! Dar acesta este un subiect pentru o altă zi.
Astăzi vom vorbi despre uniforma de festival, şi în special despre pălării! De unde vin aceste pălării? Cine le proiectează, le produce şi le trimite în lume? Asta e ce m-am întrebat şi pentru că am şi încercat să îmi răspund, am găsit câţiva designeri români pe care tot mai mulţi oameni ar trebui să-i ştie. Hai să ne minunam şi să cumpărăm o pălărie frumoasă şi cool, produsă în România.
Vom vorbi despre designeri cunoscuți precum Maria Pălăria, Kristina Dragomir sau Ana Istodorescu, dar și despre oamenii care stau în culise și lasă produsele să vorbească de la sine, precum cei de la Palaria Dădârlat.
Indiferent de abordarea stilului, toți acești designeri de pălării vorbesc despre pălărie ca fiind ceva profund personal, un accesoriu care necesită atitudine, curaj și care trebuie să completeze personalitatea proprietarului.
(1) Kristina Dragomir – Ceea ce creează Kristina este o expresie artistică a personalității oamenilor. Acesta este motivul pentru care nu veți găsi două piese asemănătoare în portofoliu. Tot ceea ce vezi se face manual, cu pasiune. Kristina Dragomir a fost numită furnizor oficial pentru Casa Regală a României. Prințesa Margareta a purtat pălării Kristina Dragomir în multe ocazii: Royal Ascot, Jubileul de diamant al Reginei sau Nunta Regală din Luxemburg. Puteți găsi pălăriile Kristinei în buticuri rafinate din România, precum și în magazine din întreaga lume, inclusiv Paris, Chicago, Brescia, Kiev, Hong Kong și Tokyo.
Website | FaceBook | Instagram
(2) Palaria Dădârlat – A trecut mai bine de un secol de când Ion Dădârlat a înființat această afacere de familie în Săliștea Sibiului, în 1896. Chiar dacă tradiția s-a păstrat, de-a lungul timpului, a apărut și o viziune modernă asupra brandului. Fie că este vorba de colecții retro sau vintage, pălării elegante sau chic, modele purtate pe stradă, la vânătoare sau în club, pălăriile Dădârlat reprezintă un accesoriu elegant, necesar și de calitate, care trebuie să facă parte din garderoba oricărei persoane pentru care eleganța înseamnă personalitate și atitudine.
foto: Mira Kaliani
Website | FaceBook | Instagram
(3) Maria Pălăria – „Pălăria ar trebui să fie o reflecție a sufletului fiecărui om” spune Maria Dumitrache. Maria a păstrat tehnicile tradiționale de lucru, așa că nu găsești nicio mașină de cusut în atelierul ei. Totul îi trece prin mâini. După ce a ales materialul (pâslă), îl aburește să se înmoaie, îl trage, îl sufocă cu o sfoară și, după ce a luat forma potrivită, îl dezleagă și îl aprinde. Ultimul pas este accesorizarea pălăriei, unde Maria dă frâu liber imaginației. Deși are doar 26 de ani, Maria a creat pălării pentru multe vedete și artiști din România. Dar Maria spune că povestea ei nu este despre asta, ci despre câtă fericire au adus pălăriile în viața ei.
(4) Ana Istodorescu – NITA SAO este un alt mod de a spune Ana Isto (dorescu). Un alter ego pentru un tânăr designer român care intenționează să facă din această lume un loc mai fascinant, creația cu creație: „Aspiră să inspiri înainte sa expiri”. Creația ei – „100 de bujori românești” – a fost selectată pentru „The Great Hat Exhibition 2019”, iar pălăria Anei Istodorescu a putut fi admirată alături de alte 200 de creații de designeri de modă din toată lumea, în inima Londrei, la Galeria Menier .
Website | FaceBook | Instagram
(5) Mihaela Bachmann – Este în marketing de 23 de ani și este pasionată de artă și lucruri frumoase. A urmat un curs de design de costume și istoria costumului și un altul pentru a face pălării, chiar în micul atelier al unui meșter român. Talentul a fost moștenit de la bunica și îl îmbunătățește în fiecare zi.
Website | Faceboook | Instagram
(6) Mădălina Vlad – În trecut, a fost responsabilă de relații publice pentru mai mulți artiști din România, dar imaginația ei bogată a îndrumat-o spre o carieră de designer. „Moda este o industrie și funcționează într-un anumit ciclu, dar o femeie cu personalitate și stil poate purta orice, oricând, indiferent de tendințe.”
Website | Faceboook | Instagram
(7) Cosmina Nicolescu – Fandacsia este atelierul în care Cosmina Nicolescu creează pălării și alte concepte pe care să le poarte pe cap. A absolvit Facultatea de Regie și Film, dar astăzi Cosmina reușește, prin talentul său, să „regizeze” eleganța și rafinamentul trecutului, pentru a-l traduce în creații unice. „Fandacsia este o nebunie temporară cu pene, nasturi și mult plastic. Este o frunză ușoară de vară, este pasărea roșie care stă chiar în vârful capului, fără nici o jenă.“
Website | Facebook | Instagram
(8) Corina Leca – Turismul, organizarea de evenimente sau crearea de pălării, toate acestea sunt, pentru Corina Leca, un mod de exprimare artistică. „Pălăria are o energie foarte puternică și numai dacă sunteți conștienți de cine sunteți, puteți să vă asumați acea energie”.
Photo @oltindogaru Photoshoot @oltindogaru
Website | Facebook | Instagram
Dacă încă nu ați găsit pălăria perfectă, puteți încerca, de asemenea, să cumpărați un produs de masă într-unul dintre centrele comerciale din București sau o pălărie românească mai tradițională pe care o puteți găsi la artizanii locali.
Pingback: Idei de cadouri: Accesorii #madeinro • CITADINA