Te plictisești vara în București? N-are cum!

Dacă n-ai plecat încă în vacanță (mno, ghinion, ce să zic!) și te plictisești vara în București, am căutat noi pentru tine variante să te relaxezi: concerte faine, o bătură rece și un preț rezon. A, avem și alte opțiuni adăugate. 


Unde se cântă cel mai tare. În aer liber.

La Ingineri Bistro

Grădina Urbană are în cursul săptămânii, dar și în week-end, concerte faine, stand up comedy, DJ Parties și mâncare faină. Ai avantajul că poți sta afară, îți rezervi bilet și ai loc la masă asigurat.

Teatrul de vară „Mihai Eminescu”. Da, se joacă și piese de teatru, că așa-i spune numele, dar te sfătuiesc să nu ratezi asta, dacă ți-au plăcut chefurile în studenție.

Arenele Romane este, de ceva vreme, locul unde se țin cele mai tari concerte rock. Anul acesta poți să-ți iei show-ul, înapoi, cum zic băieții ăștia.

Hard Rock Cafe are o terasă frumoasă, muzică live și, destul de des, suprize frumoase, ca aceasta

Și Expirat și-a deschis, de curând, o terasă drăguță, că de concerte live se ocupă de mai multă vreme.

La Ingineri Bistro – da, așa se numește locul – concertele se țin pe terasă. Poți să vezi un spectacol de teatru sau de stand up, cum ți-oi fi norocul. Doar să ajungi la ei, pe Strada Inginerilor. 

La Romexpo e bogăție de cântări toată vara. Ai ceva restaurante și food zone prin preajmă, cred că ar fi haios să dai o tură pe aici.

Nu e în aer liber, dar e chiar în inima Capitalei. Mai ai câteva zile de EUROPAfest.


Unde să te amuzi…de ce auzi.

Ai prins-o, nu? Dacă tot nu ești pe o plajă exotică sau undeva unde e răcoarea și relaxarea, în fine, dacă, mă repet, ai ghinion și mai rămâi un pic în București, ideal ar fi să mai vezi un stand-up, o comedie, o ceva. Aruncă un ochi mai jos pe recomandările de mai jos.

Terasa Pe Baricade zice că are un bar specializat în bere, e mai hipsterească așa. Pă comedie, gen.

Terasa Comics Club găzduiește show-uri de stand up comedy, dar am mai stat un pic pe site-ul lor ca să aflu că vor organiza, în curând, și un… webinar de scrieri scurte. Dacă ți-era dor de școală. 

Club 99 e deja super-cunoscut pentru seriile de stand up și are program de marți până duminică.

Teatrele care mai au stagiuni încă deschise sunt, majoritatea,  teatrele independente și mai ai câteva zile și din festivalul Teatrul sub lună. Că tot insist să stăm în aer liber, mai mult.


Cum să ne (mai) organizăm timpul liber

Curtea școalei

Era odată un nene la radio care ținea această rubrică. Exact aia am zis și io, de ce naiba ți-ai organiza ceva care constă în a nu face nimic. Acum am înțeles: prea multe opțiuni înseamnă de fapt, să nu ai niciuna. Dacă nu vrei cu muzică, cu zgomot, îți propunem, cu liniuță, de la capăt:

PaintandParty Art Pub – adică mergi să bei un ceai, o cafeluță, o biscuite și iese și Dali-ul din tine la iveală. Îți iei apoi creația la pachet.

Curtea școalei e cel mai bun loc de frecventat în vacanță. Nu pentru bătut mingea pe terenul de fotbal, ci pentru bere artizanală, sirop cu sifon și board game-uri. 

New kid in town, deschis anul acesta, naive este pentru oameni mai cu ștaif, pe eleganță și cu capul în nori. La propriu, că e deschis pe acoperișul fostului magazin București.

Dacă ești genul care vine cu pachet de acasă, ai la dispoziție ediția din 2021 weekendsessions la Grădina Botanică. E drept, mai spre august așa. 

Hai, acum mai spune-mi cum te plictisești vara în București!

P.S. Merge și o tură pe la muzee.

Share

Lasă un răspuns