Top 40 fonduri de ten cu putere maximă de acoperire

După cum vă anunţam şi în articolul despre branduri cosmetice româneşti, eu şi partea de beauty nu suntem chiar prietene aşa că de data asta am cerut ajutorul unui specialist. Elena Tudor a fost foooarte drăguţă şi a pus cap la cap top 40 fonduri de ten cu putere maximă de acoperire, clasate în funcţie de caracteristici. Îl găsiţi în pdf-ul de la finalul articolului şi dacă aveţi vreodată nevoie de un machiaj special o puteţi contacta pe Elena pe pagina ei de Facebook Elena Tudor Make Up Artistry.

La ce trebuie să fim atente când alegem un fond de ten cu putere maximă de acoperire?

Multe femei spun că îşi doresc un fond de ten cu putere maximă de acoperire, deşi NU AU NEVOIE, şi apoi se vaită că le usucă tenul sau au aspect de mască. Dacă este aplicat corect, într-adevăr la o ocazie specială sau pentru persoanele cu probleme mari ale tenului, aceste tipuri de fonduri de ten chiar au un efect spectaculos.

Aceste fonduri de ten pot stresa foarte tare tenul în timp, deoarece au nevoie de o DEMACHIERE SPECIALĂ, în două etape (demachiere cu ulei şi apoi demachiere normală). Dacă se sare peste acest aspect important, vă puteţi înfunda porii pentru că tenul nu e curăţat corect şi puteţi face o acnee de toată frumuseţea. Iar apoi chiar veţi avea nevoie de fonduri de ten cu putere mare de acoperire.

Fondurile de ten cu putere maximă de acoperire, de cele mai multe ori, nu se văd frumos în LUMINA NATURALĂ, având textură groasă. După achiziţie, ai nevoie de o perioadă de acomodare, în care să testezi metoda de aplicare potrivită pentru tine şi fondul de ten. Este recomandat să îţi iei un tester acasă, iar după aplicare să îl verifici şi la lumină naturală, cea din magazin e înşelătoare. De abia atunci îţi dai seama dacă chiar ai nevoie de acea putere maximă de acoperire.

Este păcat că majoritatea fetelor care utilizează acest tip de fonduri de ten sunt tinere, cu un ten destul de curat şi chiar nu au nevoie de atâta acoperire.

Top 10 fonduri de ten cu putere maximă de acoperire

1. Atelier Paris Gel – Ten Mixt / Gras

Acoperire şi rezistenţă wow. Finish mat. Nu are miros. Rezistent la apă, transpiraţie, transfer. Cruelty Free.

Brandul este destinat makeup artiştilor. Potrivit doar pentru uz profesional, are o textură specială de gel tare, nu este uşor de folosit nici măcar de către profesionişti şi nici nu este recomandat pentru uz zilnic. Are nevoie de un demachiant special şi de un diluant pentru a se putea lucra cu el.

2. Double Wear  Maximum Cover Camouflage for Face and Body Estee Lauder – Ten Gras

➕ Rezistenţă bună. Acoperire extremă, inclusiv a tatuajelor. Nu are miros.

➖ Textură groasă, accentuează porii dilataţi. Datorită texturii groase, nu e recomandat să fie folosit zilnic. Nu are multe nuanţe. Nu e Cruelty Free.

3. Dermacol – Ten Mixt / Gras

➕ Acoperire extremă, chiar şi pentru tatuaje. Nu are miros. Cruelty Free.

➖ Textură groasă, accentuează porii dilataţi. Rezistenţa medie spre mică – rezistă în medie cam 5-8 ore pe ten.

4. KVD Vegan Beauty – Ten Normal, Mixt, Gras

➕ Acoperire excelentă, acoperă inclusiv tatuajele. Finish mat. Rezistenţă excelentă. Nu are miros. Vegan, Cruelty Free.

➖ Textura mai groasa, poate accentua porii. Nu este recomandat sa se aplice pe zone uscate, pentru ca le va evidentia.

5. Atelier Paris Waterproof – Ten Normal, Mixt, Gras

➕ Acoperire excelenta, acopera inclusiv tatuajele. Finish mat. Rezistenta excelenta. Nu are miros. Rezistent la apa. Cruelty Free.

➖ Brandul este destinat makeup artiştilor. Potrivit doar pentru uz profesional, are o textură groasă, nu este uşor de folosit şi nici nu este recomandat pentru uz zilnic.

6. Kryolan – Ten Uscat / Normal / Mixt / Gras / Sensibil

➕ Potrivit tuturor tipurilor de ten. HD. Nu are miros. Acoperire extremă. Certificare ECARF (poate fi folosit de persoane cu tenul sensibil). Cruelty Free.

➖ Este un brand specializat pentru machiajele TV, şedinţe foto/video şi efecte speciale, cu ajutorul căruia poţi crea efecte şi machiaje superbe, însă doar în mâinile unor profesionişti. Nu este potrivit pentru machiajul zilnic, la lumină naturală fiind încărcat.

7. DermaBlend Vichy – Ten Mixt / Gras

➕ Acoperire excelentă. Finish mat. Ai nevoie de puţin produs pentru a acoperi întreaga faţă. Nu are miros. Conţine uleiuri vegetale.

➖ Textura mai groasă, poate accentua porii. Nu este recomandat să se aplice pe zone uscate, pentru că le va evidenţia. Pentru că are o acoperire atât de mare, trebuie aplicat cu destul de multă grijă pentru a nu conferi un aspect de mască. Nu are la fel de multe nuanţe ca alte fonduri de ten.

8. Full Coverage Foundation MAC – Ten Gras

➕ Extrem de multe nuanţe, numele şi codul fiecăruia ajută clientul să îşi găsească culoarea potrivită. E un fond de ten cremă cu acoperire extremă, inclusiv a tatuajelor. Rezistent la apă. Miros subtil.

➖ Rezistenţă medie, are nevoie să fie fixat cu pudră. Foarte gros, se fixează în liniile fine, accentuează ridurile. Nu îl mai poţi testa în magazine din cauza normelor Covid19. Nu e Cruelty Free.

9. Double Wear Estee Lauder – Ten Gras / Mixt

➕ Rezistenţă excelentă. Multe nuanţe. Acoperire aproape perfectă în cazul tenului acneic şi a petelor pigmentare. Sticlă din sticlă. Finish semimat, nu are nevoie de pudră. Se poate stratifica în funcţie de necesităţile fiecărei zone a tenului. Nu are miros.

➖ Textura un pic mai groasă. Nu vine cu pompiţă, se achiziţionează separat, e foarte uşor să scoţi mai mult produs din sticlă decât ai nevoie, iar când sticla e mai goală, produsul iese foarte greu. Pentru că nu are pompiţă, oxidează mai repede decât alte fonduri de ten. Accentuează porii dilataţi. Subtonurile nuanţelor nu sunt mereu conforme cu numele lor (subton cald cu nume de subton rece). Datorită texturii un pic mai groase şi a acoperirii, poate stresa în timp tenul, dacă e folosit zilnic. Nu e Cruelty Free.

10. Pro Filt’r Fenty Beauty – Ten Normal / Gras / Mixt

➕ Extrem de multe nuanţe, e fondul de ten care a revoluţionat industria de beauty din acest motiv, a fost prima lansare ever cu peste 40 nuanţe, acum are peste 50, premiu Allure în 2019. Acoperire aproape perfectă. Rezistenţă excelentă. Acoperire mată, nu are nevoie de pudră. Sticlă din sticlă, cu pompiţa. Cruelty free.

➖ Unele nuanţe îşi modifică culoarea după aplicare sau oxidează. Textura mai groasă, poate stresa tenul dacă e folosit zilnic. Accentuează porii dilataţi, se agăţă de zonele uscate de pe ten.

Click pe linkul de mai jos pentru a downloada întreaga listă şi o serie de menţiuni pentru fiecare dintre produse.

(PDF download) Top 40 fonduri de ten cu putere maximă de acoperire

Share

Lasă un răspuns