Ceai negru, ceai verde, ce-ai băut chiar nu se pierde!

Ştiu că ştiţi beneficiile licorii şi mai ştiu şi că îl beţi mai cu sârg când vine sezonul rece aşa că am să vă spun de unde să vă luaţi ceaiuri d-alea bune – cu scorţişoară, cuişoare şi alte nebunii – care să nu vă coste o mână şi un picior.

Ne-a lovit pasiunea pentru ceai!

Românii beau ceai de peste 100 de milioane de lei pe an iar cota de piaţă a brand-urilor româneşti de ceai este de 42% conform ZF. Cele mai mari cinci companii din România, după cota de piaţă, sunt Fares, Belin, Plafar, Kalpo şi Unilever, conform Euromonitor.

Munca de acasă a ajutat la transformarea ceaiului într-un tabiet iar la nivel global, ceaiul este pe locul doi la băuturi consumate, după apă, conform WSJ.

Ce fel de ceai bem?

Toate cele patru categorii majore de ceai – negru, vede, alb şi oolong – provin din aceeaşi plantă, Camellia sinensis, diferenţa fiind făcută de felul în care sunt tratate frunzele de ceai.

Pentru sezonul rece, cele mai potrivite plante pentru imunitate sunt măceşele (sau fructele de măceşe uscate) iar cătina, muşeţelul, păpădia şi gălbenelele sunt universale.

Ceaiul verde conţine cele mai multe substanţe benefice pentru sănătate. Consumat fără lapte şi fără zahăr, ceaiul verde reprezintă şi un aliat de nădejde în dietele de slăbire sau de menţinere corporală. Moleculele mici din ceaiul verde sunt absorbite mai uşor de organism, ceea ce înseamnă că ajung direct în ficat pentru a remodela metabolismul energetic.

Dacă ceaiul face deja parte din rutina ta zinica, ai grijă, te poate deshidrata. Nu bea mai mult de două ceaiuri pe zi. La al treilea ceai, adaugă şi o cană cu apă lângă.

De unde cumpărăm ceai d-ăla bun?

Ceaiurile Vedda şi Evolet www.fabricadeceai.ro

Vedda este pe locul patru în topul celor mai mari branduri de pe piaţă şi a depăşit gi­gan­tul Unilever în pre­ferinţele româ­ni­lor, potrivit datelor ofe­rite de Euromonitor. Mihaela şi Eugen Achim, cei doi antreprenori, au ajuns în prezent să exporte 15% din producţie în ţări precum Ca­na­da, Italia, Spania, Olan­da, Li­tuania şi Unga­ria. În România, bran­durile Kalpo merg în reţelele Au­chan, Mega Image, Cora, dm drogerie markt, Kaufland, Lidl, Profi. În porto­fo­liul Kalpo intră bran­duri precum Ved­da, Evolet, Bio Ru­bio sau Land of Tea.


Teaz.ro – ceai cu zâmbet – www.teaz.ro

Teaz a fost mai întâi o ceainărie, un loc odihnitor cu parfum de ceai și de prăjituri. După 4 ani de ceainărie s-au mutat în online, unde pe 15 decembrie, chiar de Ziua Internațională a Ceaiului, vor împlini 3 ani.


Kofi Ti – www.kofitidrinks.com

O lume cu băuturi artizanale produse în România, gusturi noi și surprinzătoare, care susțin un stil de viață sănătos. Ei ambalează şi vând ceaiuri de specialitate, atent selecționate și importate direct de la mici producători din Yunnan, China, regiunea cu cea mai bogată tradiție în procesarea ceaiului. Au o sumedenie de ceaiuri din care să alegi – alb, verde, negru sau oolong, plus câteva infuzii fără teină, cáscara de café și masala chai.


far too good – www.fartoogood.ro

far too good îţi oferă momente speciale cu o selecţie unică de ceai organic şi reviste independente. Ceaiurile far too good sunt făcute din ingrediente 100% certificate organic, selecţionate după zeci de teste pentru a obţine gusturi unice. De unde vine numele far too good? Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe (FTGFOP) este cel mai înalt grad de calitate al frunzelor de ceai negru. Tradus în mod amuzant în rândul pasionaţilor de ceai, FTGFOP înseamnă Far Too Good For Ordinary People. Poţi folosi codul promoţional CITADINA pentru 10% reducere la comandă.


Finestore.ro – www.finestore.ro

Ce este foarte fain la Fine Store e că din două în două săptămani adăugă produse noi în stoc şi recunosc faptul că multe din produsele noi le sunt sugerate de către clienții fideli ce folosesc formularul “Cere Produs”. So, dacă nu găseşti ceva anume pe .ro, fă-le şi lor o cerere şi s-ar putea să te ajute.


Camera din Față – www.cameradinfata.ro

Ceai verde, negru, alb, roşu, japonez, african sau indian, afumat, proaspăt, mixuri perfecte de plante sau combinaţii avangardiste, niciunul nu lipseşte de pe listă din magazinul de ceai Camera din Față. 


Demmers TeaHouse – www.demmertea.ro

Demmers te întâmpină cu peste 300 de sortimente de ceaiuri. Forţa companiei o reprezintă contactele personale cu grădinile de ceai din cele mai importante țări cultivatoare. În portofoliul lor veţi găsi o gamă largă de ceaiuri negre şi verzi, ceaiuri albe, Oolong şi Pu-Erh, Rooibos, infuzii de fructe şi plante medicinale dar şi rarități şi specialități de ceai.


Livada cu ceai – www.livadacuceai.ro

Ceaiuri rare, amestecuri voluptoase de fructe, flori şi ceai, porţelanuri fine, ceramica şi fontă japoneză, sticlă termorezistentă, ceaiuri ce înfloresc şi frumuseţi menite să ne încânte sufletul pentru momentele noastre de evadare din cotidian şi grijile de zi cu zi. În magazinul din Băneasa Shopping City vei regăsi sortimente de ceai de o mare varietate, cu preţuri cuprinse între 25 lei şi 450 lei / suta de grame.


Sonnentor.ro – www.sonnentor.ro

Ceaiurile, condimentele si cafelele lor, ecologice, sunt disponibile în peste 50 de ţări de pe mapamond. Chiar şi în tări din afara Europei, incluzând Canada, Japonia, Indonezia, Korea, Taiwan, Hong Kong, Malaezia, China, Australia şi Noua Zeelandă. SONNENTOR reuşeşte să combine agricultura ecologică, comerţul cinstit şi gustul natural. 


Yogi Tea – www.yogitea.com

Pe Yogi Tea îl găseşti în Farmacia Bebe Tei, Auchan sau la DM drogerie markt cu preţuri mai mult decât decente. Îl găseşti şi online pe diverse magazine online.


Ceaiurile de la Pukka Food – www.pukkafood.ro

Pentru ceaiurile astea eu aş zice să daţi o tură până în Amzei. În afară de magazinul lor online, le mai găsiţi şi la Emag.ro.


Ceaiurile de la Cărtureşti – www.cărturești.ro

Ce se potrivește mai bine lecturii, dacă nu o ceașcă de ceai fierbinte, drept tovarăș de drum în călătoriile voastre imaginare? Fie că preferați o delicată infuzie japoneză sau un exotic amestec de condimente din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, Cărturești vă propune o ofertă atent și cu drag selecționată de către oameni pasionați de cultura ceaiului.


Zagora.ro – www.zagora.ro

Oferă iubitorilor de ceai zeci de sortimente de ceaiuri pure, cocktailuri, ce pot fi consumate calde sau cu gheaţă. Pentru fiecare ceai au probat şi pregătit o reţetă pentru preparea corectă.


Bernschutz&Co Tea – www.bernschutz.com

Brandul de ceai Bernschutz&Co a fost lansat oficial în anul 2008 în Bucureşti, prin deschiderea primului boutique de ceai în Centrul Vechi, în str. Smârdan 30. Datorită calităţii, know-howului împărtăşit, diversităţii extrem de specializate (peste 130 de tipuri de ceai) şi atmosferei, a devenit imediat un punct de destinaţie pentru iubitorii de ceai şi frumos. Perceput ca un brand internaţional, Bernschutz&Co este o iniţiativă locală 100%. Există două magazine ceainării Bernschutz&Co în Bucureşti şi numeroase puburi, cafenele, baruri, restaurante şi librării cu care colaborează.


Basilur Tea – www.basilurtea.ro

Prospeţimea este un element important în calitatea ceaiului, această făcând o diferenţă majoră între producători. BASILUR este ambalat exact acolo unde creşte ceaiul. Ceaiul Basilur, cules EXCLUSIV manual, este un ceai CURAT în termeni ai nivelului maxim de reziduuri provenite din pesticide, respectă strict ISO 3720 şi standardele UE (precum şi pe cele japoneze) şi NU foloseşte bromură de metil.


Dacă vrei să înveţi mai multe despre arta ceaiului, ia-ţi 30 de minute şi urmăreşte ghidul de la jos ca să afli lucruri utile pentru o viaţă.

Share

Un comentariu la „Ceai negru, ceai verde, ce-ai băut chiar nu se pierde!”

  1. Iti multumim pentru ca ne-ai inclus in lista ta! Daca cititorii tai doresc sa incerce ceaiul far too good la ei acasa (nu doar in cafenelele si restaurantele partenere), pot folosi codul promotional CITADINA pentru 10% reducere. Livrarea este gratuita la toate comenzile peste 85 lei 🙂

Lasă un răspuns