#plebeulamuzeu: Muzeul Memoriei caută amintiri!

Muzeul Memoriei este un proiect al ONG-ului cultural Punctart, o capsulă digitală a istoriei colective care se construieşte, zi de zi, cu amintirile tuturor.

Utilizând tehnologia ca limbaj comun şi puncte de legătură între generaţii, Muzeul Memoriei este un loc al amintirilor în care trecutul se uneşte cu prezentul pentru a căuta în istoria fiecăruia perspective noi, uitate sau ignorate.

Tu ce ai vrea să nu uiţi azi?

Povestea proiectului începe în decembrie 2016 dar Muzeul Memoriei vede lumina nopţii pentru prima dată la Noaptea Galeriilor, la Insula 42 şi Galeria TOT. Acolo s-au ridicat receptoarele primelor două instalaţii Telefonul Amintirilor: Ştefan şi Haralambie.

Pe 14 mai 2018 Muzeul Memoriei se extinde în toată ţara, pe urmele rădăcinilor noastre iar pe 15 ianuarie 2019 câştigă Premiul Centenarului la Gala AFCN. Septembrie 2020 vine cu o relansare de site şi concept, cel pe care îl poţi vedea accesând www.muzeulmemoriei.ro. Drumul a fost lung, aşa că întreabă-te: tu ce ai vrea să nu uiţi azi?

Muzeul Memoriei caută amintiri

Muzeul Memoriei a colectat şi digitalizat peste 300 de fotografii şi cărţi poştale care ilustrează chipuri şi evenimente de peste o sută de ani, aspecte din viaţa privată şi publică a românilor din toate regiunile ţării.

Şi tu poţi contribui la extinderea acestei galerii adăugand propriile tale fotografii din trecutul familiei tale. Amintiri personale care nu apar în cărtile de istorie, dar care fac parte din fiecare dintre noi. Trimite şi tu amintirea ta, iar ei o vor aşeza cu grijă în Galeria Generaţiilor.
Trimite aici: https://www.muzeulmemoriei.ro/trimite-o-amintire/

Istoria nu e doar pentru pasionaţi şi nu se găseste doar în cărti sau manuale, ci poate fi compusă din fragmente dispersate pe care, dacă le aduci împreună, te vor face să vrei să cercetezi mai mult. Muzeul Memoriei este o arhivă digitală unde fiecare om își va găsi locul.

Share

Lasă un răspuns