Următorul tău city break poate fi în Ţara Ovăzului (Haferland)!

Ţara Ovăzului nu apare ca regiune la meteo dar, cu siguranţă, merită atenţia. Nu ştii unde e Ţara Ovăzului? Vorbim de regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Braşov şi Sighişoara, denumită Ţara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obişnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

De ce scriu despre Ţara Ovăzului? Păi pentru că trebuie să ştii că există Săptămana Haferland, cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsesti din Transilvania şi de susţinere a turismului şi economiei locale. Ţara Ovăzului este locul ideal pentru a descoperi tradiţiile saşilor, a bucătăriei cu arome de altădată tipic zonei şi a turismului sănătos şi sigur, într-un peisaj de vis.

In 2020, cea de-a opta ediţie a festivalului se va desfăsura online, pe www.haferland.ro, pe paginile de Facebook şi Instagram şi pe pagina de web a Fundaţiei M&V Schmidt, în perioada 31 iulie – 2 august, fiind o ocazie bună de a face şi mai cunoscute localităţile Archita, Cloasterf, Homorod, Rupea, Saschiz, Crit, Bunesti, Roades, Mesendorf şi Viscri în mediul virtual.

Tematica festivalului online Săptămana Haferland în 2020 este Tradiţia continuă. Aceasta îşi propune să demonstreze că autenticul şi valoarea tradiţiilor săsesti coexistă armonios cu inititiativele de revitalizare a zonei, ştiut fiind că în ultimii ani s-a creat un întreg ecosistem de mici antreprenori şi localnici, care au dezvoltat oferta de cazare şi activităti din regiune, satisfăcand astfel cele mai exigente şi diversificate gusturi în ceea ce priveşte variantele de cazare şi petrecerea timpului pentru:

  • grupuri de prieteni dornici de sejururi care să le rămană în memoria afectivă şi despre care să povestească, cu drag, pe Youube, Instagram sau Facebook;
  • familii venite în vacantă;
  • turişti veniţi din tară şi din străinătate, curioşi să descopere o zonă unică, cu tradiţii păstrate intact vreme de secole.

Ediţia din acest an se va desfăsura sub Înaltul Patronaj al Excelenţei Sale Dr. Markus Söder, Prim Ministru al Landului Bavaria.

Cele şapte ediţii anterioare au adunat peste 25.000 de participanţi dornici să descopere acest colţ minunat de tară şi să afle poveşti cu adevărat speciale. Dacă eşti curios să afli mai multe despre Ţara Ovăzului, nu rata Săptămâna Haferland şi notează-ţi cu atenţie locurile în care vrei să-ţi faci următorul city break.

Share

Lasă un răspuns