Un concediu altfel în România? Iată 11 surse de inspirație!

Cazari pentru vacanta in Romania

Dacă te numeri printre cei care își doresc un concediu altfel în România, îți sărim noi în ajutor cu niște idei! Știm, știm, căutăm cu toții locuri care să nu fie mega populate de turiști. Aruncă un ochi pe lista de mai jos.

HolidayWithViews

Aici găsim locuri frumoase pe care le putem vizita la noi în țară și unități de cazare în care să ne simțim bine, ca să ajungem să avem și destinații românești ca primă opțiune când ne planificăm vacanțele. Pasionații de călătorii au posibilitatea prin intermediul platformei, de a rezerva online, direct de la proprietar fără comisioane sau alte taxe ascunse, iar la cererea de rezervare, proprietarul este cel care va răspunde mereu, existând o relație și o interacțiune directă.


Epic Visits

Epic Visits – prima platformă de rezervări pentru pachete tematice de cazări și experiențe. Toate listările sunt structurate în tematici de vacanță incitante, de la escapade romantice până la aventură și adrenalină, toate gândite să ofere și să asigure vacanțe și experiențe de neuitat. Platforma oferă o comunicare directă cu gazdele, astfel veți putea să le adresați întrebările și nelămuririle direct. Timpul maxim de așteptare pentru validare este de 3 zile, în caz contrar tranzacția se anulează iar suma de bani se returnează în contul dumneavoastră.


Travlocals.com

Platforma Travlocals.com este o platformă modernă în care fiecare utilizator își poate rezerva experiența dorită, ușor și rapid, fără a fi nevoit să plătească taxe sau comisioane. Este un proiect care susține dezvoltarea durabilă și inovația socială, participând prin toate mijloacele posibile la restaurarea și punerea în valoare a patrimoniului format din clădiri vechi cu potențial turistic. Platforma Travlocals.com își propune să scoată la lumină cele mai frumoase experiențe pe care le poate trăi un turist în România și speră ca într-o zi să putem depăși kitsch-ul care s-a dezvoltat nestingherit în ultimii 30 de ani, astfel încât tu să poți avea un concediu altfel.


WildVenture.ro

Conceptul de Wildventure definește foarte bine ideea de turism cat mai aproape de natura. Poți rezerva direct de la gazdă (fără absolut niciun comision) experiențe precum:

  • cazare în case tradiționale
  • cazare în case boierești
  • cazare în conace vechi sau castele
  • cazare în glamping-uri
  • brunch-uri rurale
  • tururi de crame cu degustări
  • expediții cu caiacul, călare sau cu atelaje trase de animale
  • cursuri de meșteșuguri locale

Authentrip.ro

O selecție de experiențe alese, prin locuri de poveste din România autentică. Colțuri de rai foarte puțin umblate, bijuterii arhitecturale transformate în case de oaspeți, oameni rari și momente de trăit o dată în viață. Totul propus în doze mici, dar intense. Vei fi surprins!


Local Hosts.ro

Local Hosts.ro transformă turiștii în localnici și localnicii în turiști. Experiențele grozave sunt construite pe micile detalii surprinse spontan. Asta este ceea ce face ca un oraș să se simtă viu și să fie amintit. În plus, dacă vreți să profitați de tururile ghidate prin București, să știți că au condimentat toate experiențele cu gustări locale, băuturi și link-uri cool.


CastleBreak.ro

Castle Break este un demers îndrăzneţ de explorare și descoperire a patrimoniului din România, prin tururi culturale la peste 50 de castele și conace din toate regiunile țării. Proiectul Castle Break propune experiențe de călătorie inedite și autentice: vizite la castele și conace puțin cunoscute publicului larg, descoperirea unor meșteșuguri aproape uitate, degustări de vinuri și bucate alese și, mai ales, crearea de amintiri frumoase alături de oameni ce au în comun pasiunea pentru călătorii și dorința de a proteja patrimoniul.


Romanian Thrills

Un concept de călătorie bazat pe tururi personalizate pentru a explora peisajele enigmatice românești și pentru a te scufunda în experiențe culturale autentice, toate în timp ce te bucuri de un lux confortabil. Unul dintre obiectivele lor principale este de a contribui la un tip de turism autentic și durabil în țara noastră, oferind în același timp cel mai mare confort oaspeților, în timpul călătoriei lor.


Romanian Maple Tours

Vă oferă excursii personalizate care ar putea include căutarea lui Dracula, castele de basm, orașe pitorești precum Sibiu, mănăstiri pictate în Bucovina, păsări și pești în Delta Dunării, biserici fortificate din toată Transilvania sau faimosul drum montan Transfăgărășan. Depinde de tine ce dorești!


Experimenteaza.ro

Transformă călătoriile în experiențe cu adevărat memorabile și trăiește aventuri pline de adrenalină, relaxare sau romantism! Iar dacă îți dorești să dăruiești un cadou cu adevărat special îți recomandăm o experiență cadou!
Este momentul sa inveti sa te rasfeti si cu experiente, a caror amintire dureaza infinit mai mult decat cadourile fizice.


Via Transilvanica

Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze un drum care va porni de la Putna, unde se odihnește Ștefan cel Mare, va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Drobeta Turnu-Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol. Via Transilvanica este un drum curajos fiindcă ne face să redescoperim repere și să vorbim despre cine suntem noi cu adevărat, de la firul de iarbă de la malul Dunării până la crestele munților.

Traseul pe care îl vor amenaja are aproximativ 1.400 de km, de la Putna până la Drobeta Turnu Severin, iar din experiența noastră de drumeți, acesta se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Până acum au realizat 1.077 km. Vor să mearga mai departe, iar sprijinul vostru e de neprețuit! E indiscutabil unul dintre cele mai mari proiecte turistice pe care le-a dat România în ultimii ani. Poate cel mai mare.

Share

Lasă un răspuns