Concurs pentru copii, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române

Muzeul Național al Literaturii Române din București organizează un concurs cu ocazia împlinirii a 185 de ani de la nașterea povestitorului Ion Creangă: „Scrisori către personajele lui Ion Creangă”.

Cum basmul și povestea reprezintă metafora călătoriei prin viață a fiecăruia dintre noi, MNLR îi invită pe copii să fie creativi, să se exprime în scris, cu instrumentele de astăzi, și să facă analogii inspirate (cum ar fi dacă Păsări-Lăți-Lungilă s-ar întâlni cu Spider Man?). O provocare pentru copilul de astăzi, pentru a se conecta la lumea poveștilor de altădată, căutând asemănări, deosebiri și potriviri.

Concursul se adresează copiilor cu vârsta între 9 și 12 ani.

Alege unul dintre personajele create de povestitorul Ion Creangă și trimite-i o scrisoare pe adresa muzeului: Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, pe WhatsApp (0736.598.451) sau pe e-mail la programe@mnlr.ro.

Perioada primirii scrisorilor: 17 ianuarie – 12 februarie 2022
Perioada selectării celor cinci scrisori câștigătoare: 14 – 28 februarie 2022
Anunțarea celor cinci câștigători: 1 martie 2022

Scrisorile către personajele lui Ion Creangă vor fi publicate pe site-ul Muzeului Național al Literaturii Române, iar câștigătorii vor primi în dar un gadget, un pachet de cărți și suvenire.

Succes!

P.S. Știați că MNLR are un mic magazin online de unde poți achiziționa cărți și suvenire personalizate? Nici eu.

Până reușesc să actualizez secțiunea de #PlebeuLaMuzeu, să știți că biletul la MNLR costă 11 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Cei sub 7 ani intră gratuit. Hai că dați mai mulți bani pe cafea în fiecare dimineață… Poți cumpără bilete online de aici.

Share

Lasă un răspuns