Calea Victoriei are propria ei hartă

Când vrei să schimbi cu adevărat ceva… Îți faci planuri pe 30 de ani. Iar Calea Victoriei din București merită un astfel de devotament.

Aşa începe articolul din PressOne despre tânărul care a adoptat Calea Victoriei, Tudor Chira. Şi vă rog să îl citiţi. Ca să ştiţi, ca să înţelegeţi şi ca să acţionaţi când va veni timpul.

Tudor zice ca a luat toată Calea Victoriei în colimator și îsi propune să faca regenerare urbană și revitalizare pe următorii 30 de ani. Și-a notat fiecare perete cojit sau clădire părăsită. Are harta monumentelor murdare, a firelor trase anapoda și a publicității ilegale. Știe pe de rost fiecare colț de stradă neîngrijit sau executat în bătaie de joc.

Tudor consemnează pe blogul personal toate noutățile de pe bulevardul său adoptiv. S-a apucat chiar să studieze istoria detaliată a fiecărei adrese de pe Calea Victoriei și vrea să împărtășească asta cu publicul, prin intermediul unui tur virtual. Speră că așa va insufla cât mai multora fascinația pentru această felie de istorie vie care pulsează în inima Bucureștiului.

Vezi aici harta creată de Tudor.

Share

Lasă un răspuns