Harta Diasporei din Berlin 

Mica Romanie din Berlin

Asociația Diaspora Civică Berlin a creat o harta online a Diasporei din Berlin. Harta care îi ajută pe românii din capitala Germaniei să găsească magazine din care pot cumpăra produse românești, cabinetele unor medici români sau servicii de consiliere în limba română. Este accesibilă atât pe desktop, cât și pe mobil.

Scopul asociației este să crescă implicarea civică și politică a românilor din Berlin, dar nu îşi concentrează eforturile doar aici, ci lucrează și cu organizații și asociații din alte țări din Europa, inclusiv din România.

În Berlin există o mică Românie, iar acea mică Românie – care numără peste 30.000 de oameni – are acum o hartă: Harta Diasporei din Berlin. Pe hartă vei găsi: magazine, restaurante, cabinete de avocatură, medici, contabili, traducători, curieri, galerii culturale, biserici. Un fel de altfel de “acasă”.

Harta a fost lansată online pe 17 ianuarie 2022. Scopul ei e să prezinte locurile din Berlin unde poți să vorbești limba română. E o hartă pentru comunitate, care să faciliteze activități în limba română.

Asociația poate fi contactată la adresa de e-mail: contact@diasporacivica.berlin sau prin mesaje pe social media. De pe hartă puteți ajunge pe pagina asociației cu un click pe logo. Iar aici sunt informații despre cum vă puteți implica: https://diasporacivica.berlin/implica-te/

Share

Lasă un răspuns