Publicul Guerilla a votat cea mai frumoasă casă din București

Tocmai când credeai că „micul Paris al estului” a dispărut, vine Guerilla și Dumbrava Vlăsiei pentru a-ți dovedi că te înșeli. Guerilla este post de radio popular din București, iar în octombrie anul trecut au creat un concurs pentru promovarea unui nou proiect rezidențial: cea mai frumoasă casă din București. Oamenii au avut șase săptămâni pentru a fotografia, a depune și a vota cea mai frumoasă casă din București. Și așa au făcut! 900 de persoane au trimis fotografii și peste 2500 au votat.

Taaaa daaaa … Cea mai frumoasă casă din București este: Casa Memorială „George Enescu” situată pe Calea Victoriei 141. Poți vedea fotografia câștigătoare mai jos. Casa Memorială „George Enescu” se află în aceeași curte cu Palatul Cantacuzino. Este o casă elegantă, cu două scări impunătoare, cu un lift îexterior, funcțional chiar și astăzi. Vezi harta.

Casa Memorială „George Enescu”

Locul al doilea a fost adjudecat de Casa Macca, o casă construită în 1891 după planurile arhitectului elvețian John-Elisee Berthet. Casa colonelului Petre Macca, eroul războiului de independență și al soției sale, Elena este „o mărturie a valului de europeanizare a Bucureștiului pe vremea lui Carol. Clădirea găzduiește acum Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” și o puteți găsi pe strada Henri Coandă 11. Vezi harta.

O fotografie a Casei Maura a fost premiată cu locul trei. Situată în zona Foișorului de Foc, clădirea numită „Casa Maura” este construită, de fapt, în stil olandez, iar istoria sa nu este cunoscută. O puteți găsi pe strada Corbeni 3. Vezi harta.

Casa de pe chei (Casa Pompiliu Eliade) ocupa locul 4. Vezi harta.

Casa Melik aka Muzeul Theodor Pallady – clădirea în care funcționează muzeul, construită în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, este una dintre cele mai vechi și frumoase case comerciale din București și singura deschisă publicului. Program vizitare: de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Vezi harta.

Casa cu Iederă situată la intersecția dintre strada Transilvania, strada General Nicolae C. Dona și strada Theodor Aman Pictor din București. Vezi harta.

Casa cu fereastra rotundă – situată la intersecția străzii Negustori cu strada Doctor Paleologu. Și dacă mergi să o vezi, atunci ar trebui să dai o tură si pe la Simbio. Vezi harta.

Vila Miclescu – construită în 1930 de Horia Creangă, este situată pe strada Paris 56, București. Horia Creangă este considerat „adevăratul fondator” al modernismului românesc în arhitectură. Vezi harta.

Casa Galbenă situată de pe strada Aurel Vlaicu 21. Vezi harta.

Casa regretatului compozitor și pianist român Dinu Lipatti de pe strada Lascăr Catargiu din centrul Bucureștiului a fost transformată într-un centru cultural. Vezi harta.

Tu care crezi ca este cea mai frumoasă casă din București? Despre care dintre cele de mai sus ai vrea să afli mai multe?

Share

Lasă un răspuns