Harta tarifelor medii pentru chirii în București

Această hartă a tarifelor pentru chiriile din București a fost creată de Organizația Ești București și postată pe pagina lor de Facebook la sfârșitul lunii aprilie 2020. Harta prezintă diverse chirii lunare estimate pentru apartamente cu 2 camere, situate la 10 minute de mers pe jos de cea mai apropiată stație de metrou.

Harta chiriilor din București se bazează pe:

  • o analiză realizată de Banca Mondială pentru ianuarie 2020, în cadrul elaborării Strategiei integrate de dezvoltare urbană pentru București;
  • calcule medii proprii pornind de la oferta prezentată și disponibilă pe site-urile imobiliare din București, coroborate cu rezultatele analizei pe teren și cu tipologia caselor de lângă intrarea în metrou.
Bucharest Rent Fees Map Jan 2020
Bucharest average rent fees

Această hartă ilustrează situația la un moment dat, fără a fi finală, diferind în funcție de o multitudine de alți factori, care nu sunt luați în considerare în această estimare (cum ar fi starea apartamentului, indiferent dacă este mobilat sau echipat, indiferent dacă este apartament mai noi sau nu etc.). Această estimare nu include cheltuielile curente cu utilitațile.

Share

Lasă un răspuns