#plebeulamuzeu: Expoziție dedicată Ecaterinei Teodoroiu la Muzeul BNR

Muzeul BNR se redeschide pentru public începând cu data de 6 decembrie 2021! Dacă sunteți interesați să descoperiți cele două expoziții temporare dedicate Regelui Mihai I, respectiv eroinei Ecaterina Teodoroiu, precum și noile amenajări din cadrul expoziției permanente a Muzeului BNR, vă puteți programa vizita prin completarea formularului de înregistrare disponibil aici.

Două noi expoziții temporare sunt deschise pentru vizitare până la sfârșitul lunii mai 2022: 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I (1921-2017) și Ecaterina Teodoroiu – Eroina Primului Război Mondial.


Tururile ghidate și gratuite la muzeul BNR se vor desfășura de luni până vineri și vor începe la orele 10:00, 12:00, 14:00 și 16:00. Durata fiecărui tur este de aproximativ o oră și 30 de minute. Conform reglementărilor în vigoare, pentru a avea acces în incinta BNR, vizitatorii au obligația de a prezenta certificatul verde.

Veți putea admira exponate precum: uniformele de mareșal ale Regelui Mihai I, o parte din îmbrăcămintea militară a Ecaterinei Teodoroiu și alte obiecte care i-au aparținut eroinei.

Prilejuită de lansarea în circulație, începând cu 1 decembrie 2021, a bancnotei de 20 lei , expoziția dedicată Ecaterinei Teodoroiu reunește o parte din obiectele personale ale eroinei (uniforma militară și pe cea de cercetaș, casca, ochelarii, alte efecte militare), precum și alte exponate printre care tabloul pe care Camil Ressu i l-a dedicat în anul 1917, rochia de soră de caritate a Reginei Maria, fotografii de epocă etc.

Expozițiile temporare sunt realizate în colaborare cu Casa Regală a României, Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I, Arhivele Naționale ale României, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Național de Istorie a României și colecția Daniel Obreja.

Veți avea ocazia să descoperiți mai multe obiecte spectaculoase din patrimoniul BNR, iar la sfârșitul turului veți avea parte și de o surpriză.

Share

Lasă un răspuns