30+ filme cu vrăjitoare, de văzut de Halloween

lista filme cu vrajitoare pentru Halloween

Octombrie. E plin prin piețe de dovleci, în vitrinele magazinelor vezi tot felul de decorațiuni, care mai de care mai scary. Ce îți propun eu? O lista de 30+ filme cu vrăjitoare pentru toate gusturile și pentru toate vârstele. Le poți vedea cu partenerul, cu copiii, cu mama, cățelul sau să le binge-uiești singur. Noi românii avem un talent de a importa și româniza tot felul de sărbători, iar Halloweenul nu a fost o excepție. Poate ești fan, poate nu.

De ce vrăjitoare? Pentru că îmi plac filmele cu un strop de magie, mai albă sau mai neagră, am crescut cu reclamă „V-am prins vrăjitoarelor!” și serialul „Farmece” – este unul din motivele pentru care părinții mei și-au tras cablu. Dacă te regăsești, măcar o parte, în frazele de mai sus, poate ai, la fel ca și mine, o slăbiciune pentru filmele cu vrăjitori. 

  1. & 2. Vrăjitoarele / The Witches 2020/1990 – Gen: Fantastic, Comedie

Unul din filmele mele preferate din listă are două ecranizări. Cea din 1990, cu care am crescut, a fost printre primele filme fantastice pe care le-am văzut. Iar pentru că actorul principal este copil, cu atât mai mult m-a prins. Este inspirată din cartea cu același nume. Avem o bunica cool, trei copii și o convenție a celor mai rele vrăjitoare. Actrițele din ambele ecranizări au performat impecabil! Își merită locul pe lista de filme cu vrăjitoare pentru Halloween!

Personal îmi plac ambele filmele la fel de mult, depinde de voi dacă sunteți mai nostalgici sau preferați niște efecte speciale mai aproape de realitatea zilelor noastre. Orice variantă ați alege, chiar nu puteți da greș.

3. Ce vrăji a mai făcut nevasta mea / Bewitched 2005 – Comedie romantică

Dacă ați încercat măcar o dată, când erați mici, în fața oglinzii, să dați din nas că vrăjitoarea Sabrina, cred că o să vă placă acest film. Filmul îi are că protagoniști pe Nicole Kidman, Sabrina noastră modernă și Will Ferrell iar acțiunea e centrată pe reecranizarea serialului „Ce vrăji a mai făcut nevasta mea”. O comedie simpatică, light, nu exagerat de siropoasă.

4. Cronicile din Narnia / The Chronicles of Narnia 2005 – 2010 – Gen: Fantastic, Aventuri

Filmul la care fac referire este primul din seria de trei, respectiv Leul, vrăjitoarea și dulapul. Deși sincer, dacă ai început să vezi primul film, merită să le vezi pe toate. Ecranizat după seria de șapte cărți, cu același nume, acțiunea se desfășoară în jurul unui regat mitic, unde animalele pot vorbi iar magia este pretutindeni.

Cu o abundență de scenarii de o imaginație incredibilă, filmele redau destul de bine cartea. Vor fi adorate în special de copii și adolescenții tineri, dar și de adulți. Vei găsi cu siguranță cel puțin un cadru pe care ți l-ai imaginat ca și copil. În fond, e un motiv pentru care cărțile sunt printre cele mai bine vândute de acest gen.

5. Hansel și Gretel: Vânătorii de vrăjitoare / Hansel & Gretel: Witch Hunters 2013 – Gen: Acțiune, Fantastic, Horror

Deși nu e recomandat copiilor sub 18 ani, personal mi se pare foarte ușor de digerat, efectele nu sunt așa de înspăimântătoare. Da, nu e potrivit pentru copiii mai mici, însă cred că de undeva de pe la 12 ani, se pot uită și ei cu voi. Dacă nu sunteți convinși, puteți vedea trailerul.

Acțiunea se învârte în jurul lui Hansel și Gretel, care după ce au scăpat de vrăjitoarea cea rea, s-au făcut mari, timp în care au descoperit o pasiune pentru vânatul vrăjitoarelor. Astfel că sunt chemați în tot felul de misiuni pentru a scapă lumea de maleficele vrăjitoare.

6. Ultimul vânător de vrăjitoare / The Last Witch Hunter 2015 – Gen: Acțiune, Fantastic

Film de acțiune cinstit, cu Vin Diesel și vrăjitoare din belșug. Rămânem în aceeași linie cu filmul de mai sus, personajul principal este ultimul vânător de vrăjitoare din alte vremuri, care a primit darul imortalității și care protejează alături de alianța din care face parte, lumea de vrăjitoarele rele moderne. Sau cel puțin asta crede. În 2020, Vin Diesel a anunțat că filmează pentru a doua parte a filmului. Rămâne de văzut când va apărea.

7. & 8. Maleficent – 2014 & 2019 – Gen: Fantastic, Aventuri, Dramă

Cu toții știm povestea frumoasei din pădurea adormită. Acum e timpul să vedem și povestea vrăjitoarei care, în povestea originală, a blestemat-o pe frumoasă prințesă la un somn pe veci. Maleficent este o poveste reinterpretată a clasicului personaj malefic din povești.

Filmul ne învață că nu toate personajele rele sunt ceea par și că avem cu toții o poveste în spate care ne face ceea ce suntem azi, pe care puțini ajung să o cunoască. Angelia Jolie e perfectă pentru acest rol, statuară, deopotrivă foarte puternică și foarte sensibilă. Filmul are două părți și ambele merită vizionate.

9. În inima pădurii / Into The Woods 2014 – Gen: Fantastic, Musical

Ecranizat după multi-premiată piesă de Broadway cu același nume, filmul conține un mix dintre mai multe povești cunoscute: Scufița Roșie, Jack și vrejul de fasole, Rapunzel și Cenușăreasa, și le prezintă într-un mod inedit, prin prisma unui cuplu, blestemat să nu poată face copii. Filmul ne poartă prin aventurile lor în speranța de a scapa de blestem.

De menționat un aspect foarte important, filmul are foarte multe scene muzicale, astfel că pentru cine nu e musai amator de așa ceva, filmul poate deveni mai greu de urmărit.

10. Grozavul si puternicul Oz / Oz The Great And Powerful 2014 – Gen: Fantastic, Aventuri

Filmul ne prezintă traseul lui Oscar, un magician de circ, în aventurile lui spre Tărâmul lui Oz. Acesta este dat afară din Kansas și ajunge într-un ținut magic, care aștepta venirea unui vrăjitor puternic. Dacă Oscar se va transforma dintr-un șarlatan, în liderul mult căutat, vei vedea urmărind filmul.

11. Anotimpul vrăjitoarei / Season Of The Witch 2011 – Gen: Aventuri, Acțiune

Nicolas Cage, personajul principal, este unul din ultimii cruciați care se întoarcă acasă după război și își găsește pământurile invadate de ciumă. Cardinalul este convins că această ciumă este un blestem și că a fost adusă de o vrăjitoare. Astfel că eroul nostru, alături de prietenul sau și alți câțiva tineri neînfricați, merg într-o călătorie spre o mănăstire izolată, unde, cu ajutorul călugărilor de acolo, ar putea îndepărta blestemul femeii. Drumul e plin de primejdii și vor trece împreună printr-o serie de încercări. Dacă vor reuși sau nu, veți vedea în film.

12. Pulbere de stele / Stardust 2007 – Gen: Aventuri, Fantastic, Romantic

Povestea unei stele căzătoare ce e de fapt o tânăra căzută din spațiu e învăluită în mister. O echipă formată din vrăjitoare, pirați dar și altețe regale pornesc pe urmele fetei. Între timp, într-un sat din Anglia, un tânăr îndrăgostit îi face o promisiune iubitei sale că îi va aduce steaua căzătoare. Tânărul pornește și el spre a găsi steaua și descoperă că aceasta nu e ceea ce se aștepta.

13. Legenda călărețului fără cap / Sleepy Hollow 1999 – Gen: Mister, Horror

Cu toții am auzit de legenda misteriosului călăreț fără cap. Filmul, regizat de Tim Burton, detaliază drumul tânărului comisar interpretat de Johnny Depp spre Sleepy Hollow. Acesta merge în orășelul izolat pentru a investiga crimele misterioase din ultima vreme. Când ajunge acolo, descoperă o mulțime de detalii sinistre și supranaturale, care îi pun viața în pericol.

14. Hocus Pocus 1993 – Gen: Fantastic, Aventuri

Poate cel mai emblematic film de Halloween, Hocus Pocus spune povestea a trei vrăjitoare surori din Salem, care sunt trezite de un grup de adolescenți în noaptea de Halloween. Actrițele ce le interpretează pe cele trei surori sunt memorabile!

Acest clasic nu și-a pierdut din farmec de-a lungul anilor și merită văzut de fiecare dintre noi măcar o dată. Disney a anunțat că în toamna 2022 ar urma să apară sequelul filmului. To be continued pe următoarea listă de filme cu vrăjitoare!

15. Vrăjitoarele din Eastwick / Witches Of Eastwick 1987 – Gen: Fantastic, Comedie

Cel mai vechi film din această listă, asta însă nu îl face mai puțin bun decât celelalte. Imposibil să nu fi văzut măcar o secvență din acest film dacă te-ai uitat la televizor in anii `90-2000. Cu o distribuție de excepție, Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon și Michele Pfeiffer, filmul e inspirat din romanul cu același nume. Trei prietene, vrăjitoare, se îndrăgostesc de același bărbat, ceea ce duce la o serie de întâmplări ciudate.

16. Ce vrăji mai fac fetele / Practical Magic 1998 – Gen: Romantic, Mister

Bazat pe romanul cu același nume, le are în rolurile principale pe Sandra Bullock și Nicole Kidman. Cele două actrițe interpretează două surori vrăjitoare cu temperamente și vieți total diferite, ce se apropie din nou în urmă unui incident nefericit. Cele două surori poartă asupra lor un blestem din familie, ca toți bărbații care le iubesc să sfârșească fără viață.

17. Serviciul de livrare a lui Kiki / Kiki’s Delivery Service 1989 – Gen: Animație

O animație japoneză clasică, ce spune povestea unei tinere vrăjitoare ce se mută la oraș și înfruntă problemele ce vin odată cu independența. Astfel că trebuie să găsească tot felul de soluții inventive pentru a se întreține, așa se naște serviciul ei inedit de livrare.

Abordând teme că independența, responsabilități, probleme în găsirea unui job și vulnerabilitatea, este un desen destul de matur, de văzut în special de tinere domnișoare, dar nu numai. Locul lui era pe lista de filme cu vrăjitoare și pentru că este foarte educațional.

18. Regele Arthur: Legenda sabiei / King Arthur Legend Of The Sword – Gen: Aventură, Fantastic

Un film de aventură clasic, inspirat de legenda regelui Arthur și a lui Merlin, cu un ușor twist. Acesta descrie viață lui Arthur încă de când era mic și cum, adult fiind, își întâlnește legendara sabie, cu care va avea parte de o serie de aventuri. Un film ce va fi apreciat în special de bărbați și cu siguranță a fost văzut de mulți dintre ei.

19. Sabia din stanca / The Sword In The Stone 1963 – Gen: Animație

Un desen vechi, destul de puțin cunoscut, față de altele din aceeași perioada. Wart, un erou complet neașteptat, pornește într-o aventură magică pentru a scoate o sabie legendară din stâncă. Inspirat din povestea lui Arthur, însă destul de diferit față de acțiunea originală a poveștii.

20. Al șaptelea fiu / Seventh Son 2014 – Gen: Aventuri, Fantastic

Thomas este al șaptelea fiu al unui al șaptelea fiu. Acesta este trimis ca și ucenic către Vraciul satului. Vraciul le dă ucenicilor sarcini dificile și toți ceilalți ucenici de dinaintea lui Thomas dau greș în cererile bătrânului. Thomas începe să învețe să alunge duhurile și să supună vrăjitoarele. Lucrurile par că încep să fie mai bune, până când, din greșeală, o eliberează pe cea mai rea vrăjitoare din ținut. Fix motivul pentru care e pe această listă de filme cu vrăjitoare.

21. Albă ca Zăpada și Războinicul Vânător / Snow White And The Huntsman 2012 – Gen: Aventuri, Fantastic

O abordare nouă a basmului clasic, Albă ca Zăpadă și cei șapte pitici. În acest film vedem mult mai mult din personajul vânătorului decât în povestea originală, care apare aici ca și războinic și are o atitudine diferită față de cea pe care o știam.

22. Războinicul Vânător și Crăiasa Zăpezii / The Huntsman: Winter’s War 2016 – Gen: Actiune, Aventuri, Fantastic

Vânătorul și regina cea rea se întorc în acest film, unde facem cunoștință cu Crăiasa Zăpezii. Ca și acțiune, aceasta începe înainte ca Ravena să ajungă regina cea rea. Între cei trei va avea loc o aventură spectaculoasă unde cel mai bun va câștiga.

23. Oglinda, oglinjoara / Mirror, Mirror 2012 – Gen: Comedie, Fantastic

Rămânem în sfera filmelor inspirate de basmul Albă ca zăpadă. „Oglindă, oglinjoară” ne oferă o perspectivă fresh și haioasă asupra poveștii clasice, făcând toate personajele plăcute. O comedie plină de imaginație, perfectă de văzut cu familia. Pune-l pe lista filmelor cu vrăjitoare pe care e musai să le vezi.

24. 47 Ronin 2013 – Gen: Acțiune, Aventuri, Dramă

Inspirată din povestea legendară a celor 47 Ronini ce au urmat calea veche a samurailor – Bushido, care au jurat să își răzbune stăpânul ucis pe nedrept. Keanu Reeves conduce acest grup într-o aventură epică, într-unul din cele mai dramatice episoade din istoria japoneză.

25. Vrăjitoarea cea bună / The Good Witch 2008 – Gen: Familie

Genul filmelor pe care le vezi pe Diva – în urma succesului acestui prim film, alte patru părți au apărut, ca și continuări. Filmul ne prezintă o femeie misterioasă, Cassandra, care se mută într-un orășel de suburbie, într-o casă ce se spune că ar fi bântuită. Pe măsură ce Cassandra se stabilește în noua locuința, o mulțime de întâmplări magice au loc în oraș și oamenii încep să își pună întrebări. Nu puteam rata să o adăugăm pe această listă de filme cu vrăjitoare.

26. Misterul ceasului din perete / The House With A Clock In It’s Walls 2018 – Gen: Familie, Aventuri

Un băiat de 10 ani care și-a pierdut părinții, este trimis să locuiască cu unchiul lui, Jonathan. După ce trezește accidental morții, orașul în care locuiește acum se umple de vrăjitori și află multe dintre secretele acestuia, cu ajutorul unchiului lui, care era și el vrăjitor.

27-37. Seria Harry Potter 2001-2011 și Bestiile Fantastice 2016 + 2018 – Gen: Fantastic, Aventuri

Universul lui Harry Potter are în total opt filme: Harry Potter și piatra filosofală, Harry Potter și camera secretelor, Harry Potter și prizonierul din Azkaban, Harry Potter și pocalul de foc, Harry Potter și ordinul Pheonix, Harry Potter și prințul semi-pur, Harry Potter și talismanele morții partea 1 și partea 2. Poate par filme pentru copii în prima fază, însă sunt mult mai mult de atât. Există un motiv pentru care au milioane de fani în întreagă lume și după atât de mult timp.

Orice fan al filmelor fantastice o să fie super încântat de această serie, are o mulțime de elemente din sfera fantastică. Toate scenele sunt bine gândite, cu multe detalii și nu există timpi morți. Chiar dacă anumite secvențe pot părea lipsite de importanță pe moment, pe măsură ce acțiunea se dezvoltă, acele secvențe sunt puse într-o altă lumina și fac puzzle ce compun lumea fantastică de la Hogwarts, academia de magie. În plus, majoritatea personajelor își dezvoltă caracterele în tot felul de modalități inedite. E un salt enorm de la primul la ultimul film pentru toate personajele implicate.Se zvonește că o să apară un nou film din serie, conform cu ultima carte scoasă, Harry Potter și copilul blestemat la finalul anului 2022, însă nimic nu e confirmat în prezent.

În plus, cele două filme din seria Bestiilor fantastice, vin să completeze și mai bine acest univers, acțiunea petrecându-se când Dumbledore era încă tânăr. În rolul principal din această serie este Newt Scamander, autorul cărții din care Harry studiază în primul sau an la școală Hogwarts.

Sper că ți-ai găsit cel puțin un film pe placul tău în această listă de filme cu vrăjitoare, nu rămâne decât să pregătești floricele și să te așezi confortabil în fața ecranului. Vizionare plăcută!

P.S. Dacă vrei să ieși din casă, avem și pentru asta opțiuni. Există locuri bântuite în București care sunt chiar instagramabile. Boo hoo hoo!

Share

Lasă un răspuns