Hai să facem o capsulă a istoriei culturale a cartierului Uranus-Rahova

Acum fix 15 ani, englezii de la Hot Chip și românii de la Timpuri Noi cântau în Rahova, la Piața de flori, la lansarea mișcării de regenerare urbană și culturală VA URMA, o inițiativă DC Communication și Headvertising, în parteneriat cu British Council Romania.

Mișcarea avea ca obiectiv revitalizarea cartierului Rahova-Uranus (destructurat violent înainte de 1989) pe mai multe planuri: social, cultural, urban, comercial.

Lansarea VA URMA a coincis și cu prezentarea unui proiect de pionierat în domeniul urbanistic: reabilitarea fostei clădiri a Vamei Antrepozite redenumită #TheARK, care urma să găzduiască atât birouri (#DCCommunication, #Headvertising, Ciac Icca, #MediaFactory, Space Syntax Romania, #Reply), cât şi o zonă artistică și de evenimente.

Numele mișcării (VA URMA) a fost anticipatoriu pentru perspectiva unui București policentric și pentru tot ce s-a întâmplat ulterior în zonă: La BOMBA Studios Rahova-Uranus – Centrul Comunitar pentru Educație Creativă și Artă Activă, festivaluri și proiecții de film, transformarea unui teren abandonat în grădina cinema e-Uranus, Uranus 144, festivaluri de muzică (Rokolectiv Festival, BalKaniK Festival etc), Rahova Delivery, intervenții pentru justiție socială și drepturi locative, Earth Market-Targul Taranului, activități educaționale, expoziții și instalații, târguri de design și de fashion, dezbateri, cercetări sociologice, restaurante, cafenele, hub-uri de lucru etc.

S-au întâmplat multe de atunci așa că #TheARK vrea să realizeze o capsulă a istoriei culturale a cartierului Uranus-Rahova de la începutul mileniului.

Fac apel la memoria colectivă pentru a aduna și arhiva istoria aceasta foarte recentă sub formă de fotografii, amintiri, gânduri. Primesc și încurajări. Pe care le poți trimite la presa@theark.ro. Capsula va fi urcată apoi pe noul site theark.ro, care va fi lansat curând.

Share

Lasă un răspuns