Te-ai plictisit de Monopoly? Încearcă Zestrea – un board game românesc!

Ce ţi-e şi cu pandemia asta! Plictiseală mare în casă, nu? Hai mai bine să îţi povestesc despre un board game românesc: Zestrea.

Conceput original ca un prototip la Clujotronic, Zestrea este un board game creat de o echipă românească formată din Maria Surducan, Alex Pațiu, Laura Bularca și Horațiu Roman. Îl poţi cumpără chiar de pe site, precum și de la câțiva distribuitori de încredere. Detalii mai jos.

Zestrea - board game romanesc

Este un joc original românesc despre boieri și țărani, nunți și mișmașuri tradiționale românești, negocieri dubioase și supraviețuit Vremuri Grele. Jucătorii sunt boieri și pe moșia lor trăiesc țărani, care se căsătoresc, lucrează pământul și își văd de viețile lor. Boierii pot să le influențeze viețile pe parcursul jocului dând cu zarul și jucând cărți de Soartă. Țăranii fac copii, le e foame, se iau la bătaie și multe alte nebunii. Pentru toate acestea plătesc, firește, boierii.

Un tutorial în limbă engleză, cu subtitrare în română (pentru că jocul este disponibil în engleză şi română), găseşti mai jos iar un review video aici. Zestrea are, desigur, și manuale clasice care descriu în detaliu regulile de joc.

Zestrea se poate juca în 3 – 6 jucători iar durata unui joc este de aproximativ 45 de minute. Poţi face precomandă pentru el pe TITIA.ro pentru 129 lei iar în ianuarie ştii ce primeşti.

Ce spune lumea… despre Zestrea? Iată câteva review-uri. Pe restul le puteţi citi aici.

Un fel de Game of Thrones rural, de subzistenţă, care mai şi arată ca un covor adorabil.” – Utopia Balcanică

Un joc „boieresc” ca să-i zic așa. Stai jos, bei , dai cu zarul…și mai ales râzi. Ai cam de toate…suspans, nuntă, umor de situație, vechi și nou, negociere, trădări, faliment..” – Paul Pandrea

Dacă un board game românesc nu e ce cauţi, poate te ajută mai mult jocurile de la TheFunnyBrand.com să alungi plictiseala. Succes!

Share

Lasă un răspuns